Nismo znali da su KOKICE ovoliko ZDRAVE: Ovo su ČETIRI razloga zbog kojih ćete ih jesti SVAKI DAN

Vesti 13.04.2022 11:00 0

Ogroman benifit od jedne ,,obične'' grickalice

kokice

Shutterstock

Prva asocijacija na kokice je grckanje uz gledanje filma, serije, u opuštenoj kućnoj atmosveri. Svima je omiljena još iz detinjstva, ali malo smo upoznati sa tim koliko su pogodni za naše zdravlje.

Pomaže kod rešavanja pms problema, povoljno utiču na plodnost, i naravno smanjuju nivo stresa. Mnoštvo je razloga zbog kojih bi trebali da svaki dan konzumiramo kokice, ali je bitan i način pripreme. 

Kako utiču na regulisanje pmsa:  Pred menstrualni ciklus, moge žene su napete, razdražljive i veoma osetljive. Kokice povećavaju nivo serotina, hormona sreće, tako da svu tu nervozu koju osećamo ublažavaju.

Nismo znali da su KOKICE ovoliko ZDRAVE: Ovo su ČETIRI razloga zbog kojih ćete ih jesti SVAKI DAN

Shutterstock

 

Kako utiču na plodnost: Naučnici su potvrdili da grickanje kokice pomažu povećanju sposobnosti začeća tako što je kod muškaraca direktno povezano sa poboljšanjem protoka krvi kroz ceo organizam. 

Kako utiču na probavu: Ako postoji ovaj problem, preporučuje se da se jedu svaki dan, ali da nisu sa puterom, i nikako da nisu spremljenje u mikrotalasnoj pećnici. 

Kako utiču na stres: Kako su bogate ugljenim hidratima, dolazi do povećanja nivoa serotina što utiče na raspoloženje.

Savet psihologa je da ih u stresnom periodu jedete sa štapićima za jelo, jer ćete se zabaviti i dvostruko smanjiti stres,  piše ,,Bright Side'' .

 

 

 

Komentari (0)
Loading