Haos u Evropi, deca OBOLEVAJU: Pojavila se štetna MATERIJA u omiljenoj mlečnoj čokoladi i ČOKOLADNIM JAJIMA, evo o čemu se radi

Vesti 13.04.2022 12:09 0

U Evropskim zemljama zvanično obolelo 150 dece od salmonele koju su izdvojili Evropski zdravstveni zvaničnici iz mlečne čokolade i čokoladnih jaja

Haos u Evropi, deca OBOLEVAJU: Pojavila se štetna MATERIJA u omiljenoj mlečnoj čokoladi i ČOKOLADNIM JAJIMA, evo o čemu se radi

Shutterstock

 

Najveća sumnja kako je dospela salmonela u mlečnu čokoladu, sumnja se da je zbog loše mlečnice u jednoj belgijskoj fabrici.

U proceni kontinuirane epidemije, stručnjaci iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti i Evropske agencije za sigurnost hrane rekli su da su uporedili isti soj salmonele koji trenutno inficira ljude s uzorcima uzetim iz fabrike u Belgiji prošlog decembra.

Zvaničnici su rekli da je kompanija identifikovala "deo obrade koji uključuje mlaćenicu" kao tačku kontaminacije za dva proizvoda, čokoladna jaja sa igračkom iznenađenja i čokoladne praline poznate italijanske firme.

Pre nego što je belgijska fabrika zatvorena, međutim, evropski zvaničnici su primietili da je izvozila "implicirane čokoladne proizvode" širom Evrope i sveta.

Od ove sedmice prijavljeno je 150 slučajeva salmonele u devet evropskih zemalja i Velikoj Britaniji nakon što je prvi slučaj otkriven u Britaniji prošlog decembra. Većina slučajeva bila je kod dece mlađe od 10 godina, a "izuzetno veliki broj" je hospitaliziran, rekli su evropski zvaničnici. Britanija je do sada prijavila najviše slučajeva - 65 - od kojih je 43 odsto hospitalizovano.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading