Kada ste poslednji put popili čak od NANE: Pored osvežavajućeg ukusa, ovaj napitak "LEČI" skoro SVE

Vesti 11.09.2021 19:35 0

Ona ima jak i jedinstven ukus posle kog se svako oseća preporođeno, a baš zbog toga važi i za omiljeni napitak mnogih ljubitelja čajeva

nana

pixabay

Čaj od nane je odličan lek za stomačne tegobe, umiruje želudac, creva i doprinosi njihovom boljem radu, a pored svega toga još je i vrlo ukusan! 

Jedna od naninih prednosti je ta da čaj od nane pomaže u borbi protiv lošeg zadaha. Veruje se da grgotanjem ovog napitka, u kombinaciji sa limunom, može znatno pomoći u eleminisanju ove neugodne pojave.

Istraživanje objavljeno na portalu "Dental group of Amarillo" pokazalo je da ulje nane ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju pojave zubnog kamenca i bolesti desni.

Aroma ovog čaja može ublažiti i simptome migrene. Takođe, može otčepiti nos i ublažiti infekcije gornjih disajnih puteva. Zbog toga ljudi od davnina koriste nanu za probavne probleme, kao što su nervozan želudac, nadutost i gasovi. Nana takođe ublažava grčeve mišića koji mogu biti izazvani menstruacijom.

Iako ovaj napitak ne sadrži kofein, ima pozitivan uticaj na mentalni kapacitet. Istraživanje Univerziteta Nortumbrija pokazalo je da nana poboljšava raspoloženje, ali takođe znatno utiče i na sposobnost pamćenja.

Komentari (0)
Loading