Uzimate lekove protiv BOLOVA? Nikako ih ne mešajte sa ovim NAPICIMA, mogu da vam naprave HAOS u organizmu!

Vesti 22.04.2022 18:55 0

Lekove protiv bolova nikada nemojte mešati sa nekoliko popularnih napitaka

Uzimate lekove protiv BOLOVA? Nikako ih ne mešajte sa ovim NAPICIMA, mogu da vam naprave HAOS u organizmu!

Shutterstock

Ako redovno uzimate lekove protiv bolova ili lekove, možda ste zaboravili da postoje neke stvari koje ne bi trebalo da jedete ili pijete sa njima.

Razlog je taj što bi to moglo da produži vreme raspadanja lekova – koliko je potrebno da se razbiju – što može značiti da se rastvori pre nego što telo bude u stanju da ih pravilno apsorbuje. Studija objavljena u "Saudi Pharmaceutical Journal" razmatra efekte uzimanja niza lekova protiv bolova i tableta protiv alergija uz popularna pića. Otkriveno je da testirana pića nikako ne bi trebalo koristiti kao zamenu za vodu.

Kafa

Već je poznato da kafa i kofein u njoj mogu potencijalno da izazovu probleme sa lekovima. Ali nalazi ove studije sugerišu da topli napici, kao što je kafa, mogu uticati na vreme raspadanja. To znači da možda nećete dobiti pravu količinu leka.

Koka-kola

Utvrđeno je da ovo popularno piće utiče na vreme raspadanja većine testiranih lekova. Jedini na koji nije uticao bio je lek za lečenje simptoma alergije, rekli su stručnjaci.


Energetska pića

Naučnici su otkrili da konzumiranje energetskih napitka uz lekove nije dobra ideja. Ovo takođe ubrzava vreme kada bi lekovi trebalo da se razgrade i uđu u vaš sistem. 
 

Komentari (0)
Loading