Kuda ide ovaj svet?! Žene VADE MATERICE iz jednog JEZIVOG razloga, a ovakvu odluku GINEKOLOZI pozdravljaju!

Tamara Đurđević Vesti 14.09.2021 15:25 0

Histerektomija kod žena ispod 50 godina izaziva veštačku menopauzu koja ima veliki uticaj na kvalitet života jedne žene, kao i kod samog zdravlja. Ovakvi hiriurški zahvatati se ne propuručuju ukoliko ne dođe do "moranja"

Kuda ide ovaj svet?! Žene VADE MATERICE iz jednog JEZIVOG razloga, a ovakvu odluku GINEKOLOZI pozdravljaju!

unsplash.com

Žena nemaju izbora kada je menstrualni ciklus u pitanju, odnosno da li će krvariti ili ne, a činjenično stanje jeste da će u "onim danima"  provesti oko sedam godina života, ukupno. 

Kada je reč i zemljama istočne hemisfere situacija je zabrinjavajuća.

Naime, žene u Indiji ne mogu ni da "priušte" menstruaciju zbog posla, pa vade maternice.

Takva praksa zaživela je je najpre u indijskoj državi Maharashtra. 

"Puna sam ožiljaka, konaca, trauma": Dariji su u bolnici u BARU uklonili plod CARSKIM REZOM u 13. nedelji, a naš GINEKOLOG objašnjava kada se i zašto radi ovaj ZAHVAT

Zbog posla i odlazaka na polja šećerne trske, usled nehigijenskih uslova, žene se odlučuju na radikalan korak vađenja materice i time zauvek zaustavile manstruaciju.

Infekcija bi ih skupo koštala

Posebno jeziva činjenica jeste podatak da žene u toj državi moraju da plaćaju kaznu za svaki neodrađeni dan, kao i poziv ginekologa u ovoj istočnoj državi na  histerektomiju (hirurški postupak uklanjanja materice), pa su brojna sela u toj regiji nastanjena ženama bez materice.

 

Komentari (0)
Loading