Uzimala je lekove koje svi pijemo protiv PREHLADE: Umrla je zbog OTKAZIVANJA jetre, nakon što se slučajno PREDOZIRALA!

Vesti 23.04.2022 15:54 0

Džoan Ita Bergin, 58 borila se prošle godine sa kašljem i blagim bolom u grudima

Uzimala je lekove koje svi pijemo protiv PREHLADE: Umrla je zbog OTKAZIVANJA jetre, nakon što se slučajno PREDOZIRALA!

Shutterstock

Pila je Lemsip kesice da bi ublažila simptome. Iako Lemsip nije poznat na našem tržišku sadrži gotovo iste sastojke kao i mnoge druge kesice koje se mogu pronaći u našoj zemlji. Osnovni sastojak je paracetamol.

Njen sin jepozvao  hitnu pomoć na Božić, nakon što se stanje njegove mame pogoršalo, a ona je prebačena u bolnicu "Roial Preston". Gospođa Bergin, iz Lostok Hola, povraćala je žuč boje kafe, a testovi su otkrili da ima „značajno povišene” enzime jetre i nizak nivo kiseonika. Na kraju je prebačena na Jedinicu intenzivne nege, ali joj se pogoršalo i dijagnostifikovana je otkazivanje jetre. Konsultovani su specijalisti za jetru u Opštoj ambulanti u Lidsu i rečeno im je da dodatne opcije lečenja nisu dostupne.


Stanje je nastavilo da se pogoršava i umrla je 7. januara ove godine. Istraga na sudu mrtvozornika u Prestonu utvrdila je da je gospođa Bergin pila kesicu Lemsipa na svaka četiri sata - ali je takođe rekla doktorima da je ponekad uzimala više paracetamola od preporučene doze.

Preporučena maksimalna doza Lemsip-a je jedna kesica, koja sadrži 1.000 mg paracetamola, svakih četiri do šest sati. 

Utvrđeno je da je gospođa Bergin imala značajno povišene enzime jetre i da joj je dijagnostikovana povreda jetre zbog nenamernog predoziranja paracetamolom.Dobila je Parvolek, antidot za predoziranje paracetamolom, ali je nastavila da ​​​​povraćanja krv.

Uzrok smrti je naveden kao višestruko zatajenje organa, pneumonija i akutna insuficijencija jetre usled nenamernog predoziranja paracetamolom. Doprinosni faktori su navedeni kao bolest jetre uzrokovana alkoholom i ulceracija jednjaka.
 

Komentari (0)
Loading