U kombinaciji sa ovim medikamentima BELI LUK je izuzetno OPASAN: Ukoliko imate ovakve ZDRAVSTVENE probleme, strogo ga izbegavajte

Lana Vidović Vesti 02.05.2022 09:00 0

U kombinaciji sa određenim lekovima, može pogoršati stanje!

U kombinaciji sa ovim medikamentima BELI LUK je izuzetno OPASAN: Ukoliko imate ovakve ZDRAVSTVENE probleme, strogo ga izbegavajte

Shutterstock

Prema brojnim studijama, aktivno konzumiranje belog luka opušta krvne sudove i smanjuje krvni pritisak. Veoma je efikasan u snižavanju nivoa holesterola (LDL) . Jača imuni sistem i koristan je za lečenje infekcija. Zdrav je , ima neverovatan ukus, lako se kombinuje sa različitim jelima.

Ako se jede sirov, izaziva neprijatan zadah i gorušicu, međutim to najviše zavisi od telesne hemije pojednica. Međutim, koliko je zdrav, toliko može da prouzrokuje zdravstvene probleme!

Ne bi trebalo da ga kombinujete sa sledećim terapijama:

- Beli luk ima prirodna antikoagulantna svojstva i ne treba ga kombinovati sa lekovima za antikoagulaciju - lekovi koji se koriste za lečenje problema sa cirkulacijom, razređuju krv i time sprečavaju staranje ugrušaka. U suprotnom može da dođe do krvarenja.

- Ako uzimate bilo kakve lekove, ne bi trebalo da uzimate beli luk bez prethodne konsultacije sa lekarom.

- Ukoliko imate problem sa jetrom i uzimate terapiju, beli luk može umanjiti efikasnost iste.

- Osobe sa osetljivim stomakom trebale bi da izbegavaju beli luk, jer je težak za varenje.

- U toku trudnoće ili dojenja, uzimanje belog luka kao lek nije preporučljivo.

- Ukoliko imate normalan ili nizak krvni pritisak, ne bi trebali da jedete svakodnevno beli luk. Pritisak bi se mogao još više smanjiti i izazvati komplikacije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading