Smanjuje želju za alkoholom i regeneriše iscrpljeno telo: Ovaj ČUDOTVORNI koren pomaže i kod gubitka KILOGRAMA i ublažava simptome menopauze

K.Ć. Vesti 02.05.2022 21:30 0

Za mnoge je prirodno da subotom uveče izađu i popiju nekoliko pića. Možda bi, međutim, neki od njih želeli da smanje konzumaciju alkohola, ali ne mogu da nađu dobar način da to učine

Smanjuje želju za alkoholom i regeneriše iscrpljeno telo: Ovaj ČUDOTVORNI koren pomaže i kod gubitka KILOGRAMA i ublažava simptome menopauze

Shutterstock

Kudzu koreni su jednostavna i prirodna metoda za efikasno smanjenje količine konzumiranog alkohola i vrše detoksikaciju organizma.

Alkohol nekim ljudima može izazvati mnogo problema, a odustajanje od njega je često veoma teško. Koren kudzua, koja se obično koristi u kineskoj medicini, može pomoći. Studije su pokazale da upotreba kudzua pre pijenja alkohola može smanjiti količinu alkohola za čak 30-50 odsto.

Način na koji kudzu funkcioniše

Poreklom iz Azije, koren kudzua ima visok sadržaj skroba bogatog jedinjenjima zvanim izoflavonoidi, koji imaju snažan uticaj na metabolizam i hormonsku ravnotežu u telu. Sastojci biljke takođe sadrže izoflavone: puerarin, daidzin i daidzein - oni su odgovorni za ubrzavanje dejstva alkohola na mozak, upozoravajući nas da prestanemo da pijemo. Međutim, to nas ne čini više pijanim, niti utiče na naše fizičke ili mentalne performanse. U kineskoj medicini, kudzu koreni se koriste kao lek protiv alkoholizma više od 1400 godina.

Kudzu inhibira razgradnju etanola u štetne supstance kao što su acetaldehid i sirćetna kiselina.

Istovremeno, biljka stimuliše nervni sistem, čime se smanjuje pijenje alkohola. Danas se kudzu najčešće koristi u obliku biljnog dodatka ili čaja od korena.

Pozitivan efekat kudzu korena na telo

Upotreba kudzu korena u ishrani može imati mnogo pozitivnih efekata na telo. Već početkom 1990-ih, Medicinski fakultet sa Harvarda, Univerzitet Severne Karoline i Institut za istraživački trougao pokazali su da kudzu smanjuje konzumaciju alkohola i regeneriše iscrpljeno telo. Takođe je utvrđeno da zbog svojih neverovatnih svojstava ova biljka može biti od velike pomoći terapeutima koji pomažu drugima da se oporave od alkoholizma.

Prema rečima prof. Amira Rezvani sa Univerziteta Severne Karoline, kudzu takođe podiže nivo uklj. serotonin i dopamin u mozgu.

Koreni kudzu mogu imati veoma pozitivan efekat na telo. Među jedinstvenim aktivnostima mogu se navesti sledeće:

  • smanjenje želje za posezanjem za alkoholom i drugim stimulansima
  • dobar efekat na metabolizam i fiziologiju stresa
  • podržavajući smanjenje napetosti i umora
  • čišćenje i detoksikaciju organizma
  • podrška u gubitku težine
  • poboljšanje raspoloženja podržavanjem nervnog sistema
  • ublažavanje simptoma menopauze
  • pomaže u lečenju oštećenja jetre

Dostupnost kudzua na tržištu

Koreni kudzu se dugo koriste u medicini azijskih zemalja. Poslednjih godina njihova popularnost je porasla i u evropskim zemljama. Trenutno se lako mogu naći na Internetu ili u prodavnicama prirodne hrane i suplemenata.

Komentari (0)
Loading