Koje EMOCIJE izazivaju BOLESTI? SRCE strada od BRIGA, štitna žlezda od NEIZGOVORENIH reči

Vesti 05.05.2022 10:09 0

Sve što nas pogađa i uznemirava u nekom trenutku će se ispoljiti

Koje EMOCIJE izazivaju BOLESTI? SRCE strada od BRIGA, štitna žlezda od NEIZGOVORENIH reči

Shutterstock

Mnogi cenjeni naučnici tvrde da sve bolesti potiču od potisnutih i negativnih emocija. Tvrde da je rak povezan sa podsvesnom željom za smrću. Nekada se dogodi da u određenoj situaciji reagujemo tako što poželimo umreti, da nas nema, jer nismo u stanju svesno se suočiti s nekim životnim udarcima i prihvatiti lekciju.

To se posebno događa kada uzimamo antidepresive i sedative jer je to najmoćniji način blokiranja emocija, odnosno zaboravljanja, a ujedno i najbolji put da potisnute traume ponovo ožive kroz bolest.

Zato je veoma važno sve što nas muči izraziti i ispoljiti, ma koliko god da su teške situacije. Naš život je sačinjen od samo  1% događaja, preostalih 99% predstavlja reakcije na događaje. 

Koje EMOCIJE izazivaju BOLESTI? SRCE strada od BRIGA, štitna žlezda od NEIZGOVORENIH reči

Shutterstock

 

Bolest uvek napada onaj deo tela koji je u tom momentu najslabija karika, odnosno gde su se akumirale sve negativne emocije i naša želja da ih sakrijemo i zaboravimo.

Čir na želucu: Kada dođete u situaciju da dobijemo čir, moramo selektovati ishranu što predstavlja posebnu potrebu kontrole i selekcije na emocionalnom nivou. Nešto što nismo uspeli “sažvakati”, sa čime se nismo pomirli, pa kao rezultat imamo gastritis ili čir na želucu

Štitna žlezda: Bolest navodno nastaje od puno neizgovorenih reči, koje smo prećutali na svoju štetu. Poremećaj grlene čakre predstavlja probleme sa komunikacijom i verbalnim izražavanjem.

Srce: Strada od blokiranih emocija koje nismo pokazali iz straha,

Jetra: Sakuplja bes.

Lakše je videti tuđe mane, ali nam one uvek ukazuju na nešto što smo zarobili unutar nas samih i na čemu trebamo raditi. 

 

Komentari (0)
Loading