Više od 3.500 građana se već prijavo: Evo šta morate da uradite kako bi ste se vakcinali protiv SEZONSKOG GRIPA!

Najžena Vesti 17.09.2021 11:41 0

Vakcinacija počinje 15. oktobra

Više od 3.500 građana se već prijavo: Evo šta morate da uradite kako bi ste se vakcinali protiv SEZONSKOG GRIPA!

EPA/GEORGI LICOVSKI

Uz imunizaciju protiv koronavirusa, počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Svi koji žele da prime vakcinu protiv te bolesti mogu da se prijave preko portala e-Uprave.

Svi koji žele da se prijave za vakcinu protiv sezonskog gripa – moraju da popune upitnik i podnesu zahtev.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da od 15. oktobra kada krene vakcinacija dobijaće pozive preko SMS poruka i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa.

Navodi da se do sada prijavilo oko 3.500 građana.

Ukoliko ste primili TREĆU DOZU VAKCINE evo šta će se DESITI: Doktorka Radojević Škodrić objasnila do detalja!

- U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje ‘Batut‘ prioritetna grupa za sezonski grip su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja - naveo je Jovanović za Rts.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

- To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu - zaključio je Jovanović.

 

Komentari (0)
Loading