Dijeta 5 faktora je NAJPOPULARNIJA u Holivudu; Sada su se i SRPKINJE zaludele, ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI način da smršate!

Vesti 07.05.2022 13:45 0

Ališa Kiz svedoči da sa ovom dijetom nema gladovanja

Dijeta 5 faktora je NAJPOPULARNIJA u Holivudu; Sada su se i SRPKINJE zaludele, ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI način da smršate!

Printscreen/Instagram/simone_anderson

- To je, stvari, usvajanje zdravog načina života, pa nemate osećaj da vam nedostaje hrana koju volite - kaže pevačica, a prenosi Glossy.

U svakom receptu nalazi se pet namirnica, a uz to je potrebno odraditi pet jednostavnih vežbi nedeljno i vrlo brzo ćete ići u šoping po manju odeću.

Svake nedelje imate i jedan dan za kršenje pravila, kad možete da uživate u hrani koju najviše volite.

To se posebno dopalo glumici Evi Mendez koja kaže:

- Ova dijeta mi je promenila život. Ne samo što se osećam bolje nego ikad, nego bez osećaja krivice mogu sebi da priuštim picu kad god poželim – i to me čini srećnom! - rekla je ona jednom prilikom. 

U ovoj dijeti se kombinuje pet grupa namirnica: belančevine, ugljenihidrati, nezaslađeni napici, zdrave grickalice i začini.

Autor ovog načina ishrane, Harli Pasternak, posebno u grupi belančevina preporučuje belance jer ne sadrži zasićene masne kiseline i holesterol, a može da se upotrebljava na bezbroj načina.

Na spisku su zatim belo meso, naročito ćuretina zbog malo masnoća a visokog procenta cinka, gvožđa, kalijuma, fosfora i vitamina B. Nikako naravno ne treba zaboraviti ribu i plodove mora.

Principi dijete:

1. Jesti 5 obroka dnevno
2. Slediti 5 kriterijuma pri svakom obroku
3. Provesti 5 minuta u pripremanju svakog obroka, koristeci do 5 sastojaka
4. Vežbati 25 minuta 5 dana u nedelji, tokom 5 nedelja
5. Jedan dan u nedelji jesti po želji

5 kriterijuma za svaki od pet obroka tokom dana

1. Malo masnoća, kvalitetni proteini

2. Nizak glikemijski indeks UH
3. Vlakna
4. Zdrave masnoće
5. Pića bez šećera

Nedelja je predviđena kao dan za ‘varanje’ – jedite šta hoćete

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading