Raste na svakom koraku ali niko ne zna da SNIŽAVA HOLESTEROL: Voće koje svi OBOŽAVAJU čuva ZDRAVLJE više nego što možete da zamislite!

Milica Ognjenović Vesti 12.05.2022 13:00 0

Drastično smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Raste na svakom koraku ali niko ne zna da SNIŽAVA HOLESTEROL: Voće koje svi OBOŽAVAJU čuva ZDRAVLJE više nego što možete da zamislite!

Shutterstock

Svi smo upućeni u to da visok holesterol predstavlja itekako veliku opasnost po zdravlje i da štetno utiče na kardiovaskularni sistem i srce. 

Možda niste znali ali kruške su te koje ga efikasno snižavaju.

pixabay

 

Visok nivo holesterola povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara. U odnosu na težnu i učestalost problema, lekar će po potrebi prepisati tablete, ali nivo ovih masnoća svakako će se smanjiti promenom ishrane i načina života.

Dijetetičar i nutricinista Rob Hobson naveo je jednu zdravu namirnicu, koja ne samo da smanjuje nivo holesterola u krvi, već imaju i druga korisna svojstva.

Hobson je objasnio da kruška sadrži veliku količinu rastvorljivih vlakana poznatih kao pektin.

Cenjeni nutricionista je istakao i da su naučnici sproveli veliki broj strudija o pektinu koje su dokazale da zaista snižava holesterol i da se supstanca nalazi još i u jabukama i citrusi.

Osim toga, kruške su bogate antioksidansima koji pomažu telu da se bori protiv slobodnih radikala. U studiji objavljenoj u "Current Developments in Nutrition", naučnici su objasnili i da ovo voće može da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading