Bez odricanja, samo BALANS: Dijetu Nikol Kidman podržavaju i stručnjaci, ne odriče se OMILJENE hrane, a odlično održava liniju

M. G. Vesti 13.05.2022 12:05 0

Glumica Nikol Kidman poznata je po svojoj savršenoj figuri otkako je davnih dana zablistala na holivudskom glumačkom nebu.

Bez odricanja, samo BALANS: Dijetu Nikol Kidman podržavaju i stručnjaci, ne odriče se OMILJENE hrane, a odlično održava liniju

Tanjug/Ap

Lepa glumica nikada nije krila da jako vodi računa o svom izgledu i zdravlju, a ako ste se pitali koja je njena tajna i kako uspeva da bude toliko vitka svih ovih decenija, odgovor je napokon stigao, prenosi N1.hr.

Australijska glumica praktikuje posebnu ishranu, poznatiju kao dijeta 80:20. To znači da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, a da se preostalih 20 opustite i uživate u omiljenim slatkišima, grickalicama i testu.

- Uopšte nisam stroga što se ishrane tiče. Jedem sve, ali umereno - otkrila je glumica u intervjuu za Los Angeles Times.

- Pokušavam da 80 odsto hrane koju jedem održim zdravom… ponekad padne na 70 odsto. Ali mislim da je najvažnije pronaći ono što vam odgovara, a zaista sam puna energije - dodala je.

Kako funkcioniše?

Ako, na primer, jedete tri zdrava obroka dnevno, tada su tri nezdrava vaših 20 odsto za tu sedmicu ili, ako jedete pet malih obroka dnevno, tada možete pojesti sedam malih poslastica nedeljno. Za još bolje rezultate ‘uštedite’ kalorije nedelju dana i držite se plana, a onda ‘odmorite’ za vikend. Isto pravilo možete primeniti i na vežbanje.

Da pojasnimo, u pitanju je pravilo na kom se zasniva celokupan plan ishrane. Tu je 80 odsto vašeg jelovnika čine celovite namirnice (povrće i voće, riba, meso i druge namirnice koje nisu industrijski prerađene ili one kojima sastav tokom prerade nije izmenjen). U preostalih 20 odsto imate pravo da se igrate i udovoljavate sebi "slatkim grehovima", a da to ne ugrozi vađe zdravlje i figuru

Nutricionisti podržavaju ovu dijetu jer ne znači izbacivanje bilo koje grupe namirnica, niti opsesivno brojanje kalorija. Osim toga, savetuju da se obroci unapred planiraju kako biste imali bolju kontrolu nad hranom koju unosite.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading