Suva koža na LAKTOVIMA može da bude znak ozbiljen BOLESTI: Ako imate ovaj SIMPTOM obavezno proverite KRVNU SLIKU, evo o kojoj bolesti je REČ!

Ž. T. Vesti 13.05.2022 17:55 0

Suva koža na laktovima može da bude simptom dehidratacije organizma, ali i drugih zdravstvenih problema

Suva koža na LAKTOVIMA može da bude znak ozbiljen BOLESTI: Ako imate ovaj SIMPTOM obavezno proverite KRVNU SLIKU, evo o kojoj bolesti je REČ!

Shutterstock

Međutim može da bude i znak dijabetesa.

Ovo je obično karakteristika ljudi koji dugo sede za stolom i koji rade za kompjuterom.

S druge strane, suva koža može da bude znak upozorenja za stanja kao što su alergija na hranu, atopijski dermatitis ili vazomotorni rinitis. Ispucala koža na ovim delovima ruke upozorava i na nedostatak vitamina A, B i D. Razlog nedostatka ovih vitamina u telu odmah se vidi na koži, a ako imate ovaj problem, onda se ovi vitamini ne apsorbuju kako treba u vašem sistemu za varenje.

Suva koža na laktovima može da ukaže i na pojavu psorijaze, ali i dijabetesa. Psorijaza se najčešće javlja na kolenima i laktovima u obliku crvenih mrlja prekrivenih ljuspicama. S druge strane, suva koža na laktovima može da bude i znak dijabetesa jer su bakterijske i gljivične infekcije na koži prateći simptom ove bolesti.

Dermatolog Irina Skorogudaeva savetuje da je najbolje da posetite doktora ako osetite snažnu suvoću laktova, neizdrživ svrab i veliku neprijatnost na tom delu kože.

Prvo i najvažnije je da se, pre primene bilo kakvih krema konsultujete sa vašim dermatologom, jer su ovakva stanja uglavnom prouzrokovana kožnim oboljenjima. Ako je problem dublji, doktor će vas uputiti kod drugog specijaliste, endokrinologa ili gastroenterologa.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading