Za DVE SEKUNDE otkrijte da li ste DEHIDRIRALI: Doktor pokazao BRZINSKI test koji će vam pokazati da li treba da pijete VIŠE VODE

Vesti 28.07.2021 17:10 0

Dr Karan Raj podelio je trik na TikToku, rekavši da je to priznata, jednostavna i efikasna tehnika da vidite da li ste dehidrirani.

Za DVE SEKUNDE otkrijte da li ste DEHIDRIRALI: Doktor pokazao BRZINSKI test koji će vam pokazati da li treba da pijete VIŠE VODE

Shutterstock

Dr Karan Raj podelio je trik na TikToku, rekavši da je to priznata, jednostavna i efikasna tehnika  da vidite da li ste dehidrirani.

Lekar je podelio test "štipanja kože" koji će vam otkriti da li ste dehidrirani za samo nekoliko sekundi - dodajući da je to priznata tehnika poznata kao Turgorov test.

Dr Karan je postavio video pod nazivom "provera dehidracije" gde objašnjava trik koji je postao viralan na ovoj društvenoj mreži.

Trik je jednostavan, sve što treba da uradite je da uštipnete kožu prsta i posmatrate koliko joj vremena treba da se vrati u normalu.

Doktor, koji ima četiri miliona pratilaca na TikToku, odobrio je ovaj metod i objasnio da je ovo priznata tehnika i da je normalno da vaša koža ovo radi, jer gubi na elastičnosti kada ste dehidrirani.

U videu je objašnjeno da ako uštinete kožu na prstu i ona se brzo vrati hidrirani ste, ali ako se uštinete i koži dugo treba da se vrati dehidrirani ste.

A onda dr Raj dodao: "Ovo je poznato i kao Turgorov test. Što ste više hidrirani, to će vaša koža biti elastičnija. Ako ste dehidrirani, koža gubi elastičnost i treba joj neko vreme da se vrati u normalu."

Komentari (0)
Loading