Napitak koji UNIŠTAVA opasnu BAKTERIJU: Mnogi i ne znaju da je imaju u ORGANIZMU, a može da izazove čir i KANCER želuca!

Vesti 13.05.2022 20:45 0

Heliko bakterija odnosno Helicobacter pylori je vrsta bakterije koja najčešće dovodi do infekcije u stomaku

Napitak koji UNIŠTAVA opasnu BAKTERIJU: Mnogi i ne znaju da je imaju u ORGANIZMU, a može da izazove čir i KANCER želuca!

unsplash

Najčešće se heliko bakterija dobija još u detinjstvu, a obzirom da je veoma izdržljiva može ostati u vašem stomaku godinama. 

Međutim, uticaj ove vrste heliko bakterije nije nimalo bezopasan. Naime, u nekim slučajevima može dovesti i do peptičkih ulkusa – čira i na kraju i do kancera želuca ukoliko se ne leči. Većina ljudi tokom života i ne zna da u svom stomaku ima infekciju izazvanu heliko bakterijom te ona ostaje u organizmu duže vreme. 

Ipak, nije nimalo naivna i može dovesti do nekih od ozbiljnijih oboljenja kao što su:

gastritis – upala i iritacija sluznice želuca
čir na želucu– peptički čir (ranice na sluznici želuca, jednjaka ili tankog creva)
kancer želucaZa otkriće heliko bakterije 2005. godine naučnici Beri Maršal i Robin Voren zasluženo su dobili Nobelovu nagradu.

Veoma često zaražene osobe nemaju nikakve simptome infekcije heliko bakterijom, ali kada dodje do razvoja bolesti, simptomi mogu uključivati sledeće:

Mučnina i/ili povraćanje

Bolovi u želucu 
Osećaj težine u želucu
Nadimanje
Brz osećaj sitosti
Gorušica
Proliv
Loš zadah

Smesa protiv ove bakterije se pravi vrlo jednostavno i lako. Sastojci koji će vam trebati da napravite ovu čudesnu mešavinu su lako dostupni.

Sastojci:

- malo morske soli

- 1 brokoli srednje veličine

- ključala voda

Priprema:

Sve što je potrebno je da u jedan lonac stavite brokoli, ključalu vodu i morsku so. Pustite da se smeša ohladi tako da se brokoli uroni u ključalu vodu.

Konzumira se na sledeći način:
Kada se masa ohladi, procedite vodu u drugu posudu da se čuva u frižideru. Ova mešavina se pije svako jutro na prazan stomak pola sata. Koristite napitak 4 nedelje, a zatim napravite pauzu od jedne nedelje. A onda, ako je potrebno, možete nastaviti sa terapijom.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading