Test od PAR sekundi otkriva stanje vaših PLUĆA: Položaj NOKTA može da ukazuje na KANCER, ali i na druge smrtonosne BOLESTI!

Naj žena.rs Vesti 14.05.2022 12:06 0

Jednostavan test sa vašim prstima bi mogao da pokaže da li ste u opasnosti od smrtonosnog raka

Test od PAR sekundi otkriva stanje vaših PLUĆA: Položaj NOKTA može da ukazuje na KANCER, ali i na druge smrtonosne BOLESTI!

Printscreen/Youtube

Kako uraditi test?

Spojite nokte kažiprsta jedan uz drugi. Potražite mali prostor u obliku dijamanta između zanoktica, kroz koji prolazi svetlost. Ako nema mesta, a nokti se dodiruju, to je znak udaranja prstima. Krajevi prstiju mogu biti veći nego obično, a nokti zakrivljeni.

Test "kuckanja prstima" (Schamroth window test) radi se tako da spojite dva prsa, jedan prema drugome. Kada ih spojiš, između dve nokatne ploče trebalo bi da postoji slobodan prostor. Ako tog prostora nema, a vaši prsti imaju blagi oblik kupole, to može da bude znak vrlo ozbiljnih bolesti kao što je tuberkuloza ili rak pluća, navodi Ema Norton iz Bupe - internacionalne zdravstvene kompanije, za Huffington Post.

Stanje kada čovek prilikom izvođenja testa nema slobodan prostor između dva prsta Norton naziva "nail clubbing" ili clubbing noktiju. Clubbing je zapravo skraćenica za: C - ciroza, Kronova bolest L - apsces pluća (Lung abscess) U - ulcerozni kolitis B - brahijalna arterio-venska fistula B - bronhiektazija I - infektivni endokarditis N - neoplazija G - Gravesova bolest

 

Ovo je uobičajen simptom raka pluća, koji se javlja kod više od 35 odsto ljudi sa tom bolešću, prema Cancer Research UK. Vredi napomenuti da čepanje prstiju ne znači nužno da definitivno imate rak pluća - i postoji mnogo razloga zbog kojih se vaši prsti mogu pojaviti na ovaj način, kao što je i navedeno.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading