Žene ove SIMPTOME najčešće IGNORIŠU i pripisuju STARENJU: Ako ih uočite, ODMAH pozovite lekara, mnogo su ozbiljniji nego što MISLITE!

Vesti 21.05.2022 17:50 0

Stručnjaci tvrde da su posebno opasnazdravstvena stanja koja ne daju tipične simptome

glavobolja

Shutterstock

Stalno su vam ispucale usne, a posebno na uglovima

Osim što može biti izrazito bolno, ovo stanje ukazuje na nedostatak vitamina B i ukazuje da vam je gvožđe u manjku. Nedostak gvožđa može da bude i znak ozbiljnije bolesti ili unutrašnjeg krvarenja.

Pišete sitnija slova

Ako ste počeli da pišete sitnija slova to bi mogao biti simptom Parkinsonove bolesti. Prema studiji iz 2017. objavljenoj u časopisu "Movement Disorders Clinical Practice", mikrografija - ili abnormalno mala veličina slova - često je jedan od prvih simptoma Parkinsonove bolesti koju pacijenti primijećuju.

Smanjuje vam se visina

Ako ste nedavno proverili svoju visinu i shvatili da ste za centimetar niži nego što ste bili, to može biti znak osteoporoze. Doktori tvrde da, tokom godina kosti slabe, zbog nedostatka kalcijuma i vitamina D, a to rezultita time da postajete niži nego što ste bili.

Znojite se noću

Da li se ikada probudite u sred noći obliveni znojem? Ako je odgovor potvrdan, ovo nikako ne treba da zanemarite. Prema klinici Majo, hronično noćno znojenje može nastati zbog poremećaja anksioznosti, problema sa štitnom žlezdom, pa čak i određenih vrsta raka, pa odlazak kod doktora nikako ne treba da odlažete.

Vaša koža poprima plavu boju

Razlog zbog kojeg vaše usne, prsti na rukama ili nogama imaju plavu nijansu može biti cijanoza, stanje u kojem krv ne cirkuliše dobro i postoji neadekvatan nivo kiseonika u krvi, tvrde stručnjaci s Teksaškog instituta za srce. Ako ovo primetite posetite lekara što pre, ovo može da ukaže na probleme sa srcem i plućima. 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading