Zašto trebate da jedete JABUKE sa korom: Poboljšava pamćenje, snižava holesterol, ali to nije sve

Vesti 20.09.2021 21:00 0

Mnogi ljudi oljušte jabuke pre nego što je pojedu. Potpuno nepotrebno. Kora jabuke je veoma zdrava i ima mnoga korisna svojstva. Treba samo da zapamtimo da temeljno operemo voće i po mogućnosti kupujemo organske jabuke. Koje su prednosti jedenja jabuka sa korom?

jabuke

Shutterstock

Crvena kora jabuka sadrži prirodnu boju iz grupe flavonoida - kvercetin. Blagotvorno deluje na ćelije mozga. Poboljšava pamćenje, snižava holesterol i smanjuje rizik od ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, takođe može sprečiti razvoj Alchajmerove i Parkinsonove bolesti .

Kvercetin takođe ima antialergijski efekat. Ima antiinflamatorna i antihistaminska svojstva. Pomaže kod groznice, ublažavajući njene simptome. Posebno su potrebni ljudima koji su alergični na polen, prašinu ili kosu.

Koža jabuke sadrži najviše vlakana , koja igraju veoma važnu ulogu. Podržava zatvor i saveznik je gubitka težine.

Jedući jabuke s kožom brinemo se za usnu šupljinu. Ugriz na tvrdu kožu odlična je masaža desni i način čišćenja površine zuba od naslaga. Naravno, neće zameniti četkicu za zube i pastu za zube, ali nemamo uvek pristup njima.

Najviše vitamina ima upravo pod korom jabuke. Ako ogulimo jabuke, rizikujemo značajne gubitke. Da bismo povećali zdravstvena svojstva voća, trebalo bi da ga konzumiramo sa korom. To je vitaminska bomba i bogatstvo minerala.

Komentari (0)
Loading