Imate višak SALA na stomaku? Uradite ovo i bićete ŠOKIRANI rezultatima koje ćete ubrzo VIDETI

M. O. Vesti 24.05.2022 17:20 0

Mnogi se muče sa ovim problemom a da nisu ni svesni šta je zapravo problem

Imate višak SALA na stomaku? Uradite ovo i bićete ŠOKIRANI rezultatima koje ćete ubrzo VIDETI

Shutterstock

Ako želite da smršate ciljano i da skinete samo salo oko stomaka ovo je pravi savet za vas. Nije dovoljna dijeta ili povremena fizička aktivnost, već upravo ovo što ovaj doktor govori. 

Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu i mršavljenje, objasnio je kako najlakše smršati u stomaku odnosno skinuti salo oko struka.

- Da biste skinuli salo oko struka, morate da ga razumete, a da biste ga razumeli neophodno je da shvatate kako insulin funkcioniše. Telo pravi insulin da bi regulisalo nivo šećera u krvi posle hrane. Na ćelijskim zidovima, insulin otvara 'prolaz' za glukozu koja se potom troši u mišićima ili skladišti u masti. U masnom tkivu, insulin sprečava otpuštanje masnih kiselina, koje su izvor energije, u organizam. I to je sve u redu, sve dok insulin funkcioniše kako treba- rekao je on. 

Pexels

 

- Ali kako starimo, naši receptori za insulin koji se nalaze u ćelijskim zidovima postaju sve manje osetljivi. Zbog toga, nakon obroka, u krvi se nalazi više glukoze i masnih kiselina nego inače. Ovo je toksična smeša koja dovodi do brojnih problema u organizmu, a jedan od njih je i gomilanje masti - objasnio je doktor.

- "Jedini način da se otarasite dosadnog sala oko struka je da prekinete začarani krug naglih skokova šećera u krvi. Iznenađujuć broj navodno dijetalnih proizvoda zapravo sadrži visok procenat šećera, ali proizvođači smeju da ih nazivaju dijetalnim zato što sadrže malo masti. Brojne studije su potvrdile da kada izbacimo ugljene hidrate koji izazivaju nagle skokove šećera, osećaj gladi postaje blaži i tada počinje mršavljenje. Ograničite unos hrane i pića koji sadrže šećer, i to više od pet odsto ukupne težine proizvoda, na samo dva puta nedeljno i pridržavajte se toga - rekao je on.

- Slatki sokovi, beli hleb, testenina, grickalice, ali i slatkiši i određene vrste vrlo slatkog voća ne bi trebalo da se nađu češće od dva puta nedeljno na trpezi. Među problematičnim voćem su mango i ananas koji sadrže mnogo šećera. Zamenite sve to namirnicama koje polako otpuštaju energiju, kao što je smeđi pirinač - objasnio je. 

- Dve stvari će vam biti najveće iznenađenje kada počnete ovako da jedete. Prvo, koliko ste skrivenog šećera zapravo unosili a da toga niste ni bili svesni. I drugo, brzina kojom će salo oko struka početi da se topi - završio je svoje izlaganje cenjeni doktor. 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading