Ovu BILJKU skoro svi IMAMO u kući: Niko ne zna koliko je MOĆNA, uništava TOKSINE i topi KILOGRAME kao nijedna druga!

Vesti 27.05.2022 20:43 0

Voda od lovorovog lista obiluje vitaminima, osnažuje imunitet, a odlična je i kao oružje u borbi protiv suvišnih kilograma

Lovor

Shutterstock

Još je za stare Grke i Rimljane lovor bio biljka s posebnim značenjem - Rimljani su ga prihvatili kao simbol pobede, Grci su kao nagradu za pobedu u atletskom takmičenju u čast boga Apolona poklanjali upravo lovorovu krunu, a njegove grane se i danas mogu pronaći na grbu Republike Grčke. I ništa od ovoga nije slučajno, već su stare civilizacije bile svesne koliko je lovor lekovita i vredna biljka. 

Od davnina je poznato da njegovo lišće pomaže u borbi s respiratornim  problemima, njegovo ulje djelotvorno je kod reumatskih tegoba, a obolelima od dijabetesa pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi. Zahvaljujući svojim  baktericidnim, antiseptičkim i fungicidnim svojstvima, ali i činjenici da obiluje vitaminima A, C i B6 odličan je za podizanje imuniteta.

Osim ovoga, voda od lovorovog lista umanjuje osećaj gladi, reguliše rad creva i pomaže ubrzavanje metabolizma i topljenje masnih naslaga.

Kako pripremiti vodu od lovorovog lista?

Šaku listova lovora dodajte u kipuću vodu. Mešajte nekoliko sekundi, a zatim vodu pomerite s vatre. Ostavite da se ohladi do sobne temperature, procedite, dodajte malo meda i pijte nekoliko puta dnevno.

Zahvaljujući tome što je bogata vlaknima, voda od lovorovog lista pruža osećaj sitosti, reguliše rad creva, sprečava zatvor i ubrzava metabolizam, odnosno definiiše tempo kojim telo sagoreva masne naslage i obrađuje unete kalorije. 

Naime, ključno je da naš organizam dobro vari hranu i upija neophodne hranljive stvari, a zbog visokog sadržaja kalcijuma, lovor je izrazito učinkovit sagorevač masti. Zahvaljujući tome što ubrzava rad creva lovor će vam pomoći da izbacite toksine brže od bilo koj druge biljke.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading