"Samo sam želela ZLATNU kožu": Godinama je bila zavisna od KVARCOVANJA, a sada trpi JEZIVE posledice zbog svakodnevnog sunčanja u SOLARIJUMU

Vesti 06.07.2021 16:14 0

Jedna od gošća u BBC-oj emisiji "Tanarama" otkrila je da je bila zavisna od solarijuma, išla je u njih svakog dana, a čak je koristila i injekcije za potamnjivanje.

"Samo sam želela ZLATNU kožu": Godinama je bila zavisna od KVARCOVANJA, a sada trpi JEZIVE posledice zbog svakodnevnog sunčanja u SOLARIJUMU

Shutterstock

Loren Nikol Tompson (22), kaže da je njena zavisnost počela još u školi i da je išla do ovih ekstrema jer joj je prijala pažnja prijatelja i ostalih poznanika iz škole.

U emisiji "Tanarama" - dokumentarnoj seriji koja prati zavisnike od sunčanja, objasnila je da je kao mala pravila majci društvo kada je odlazila u solarijum, i da je za to vreme maštala o tome kako će i ona jednog dana moći da se sunča.

Kada je bila na vrhuncu zavisnosti, koja se popularno zove tenoreksija, priznaje da je koristila solarijum svakog dana, prenosi The Mirror.

- U jednom trenutku sam svakodnevno koristila solarijum po 10 minuta. Onda bih otišla u školu i svi bi rekli "O moj bože!", takve rekcije su me motivisale i terale da nastavim i da dobijem još bolji ten - kaže Tompson.

Kako bi njena preplanulost došla još više do izražaja okrenula se injekcijama za samopotamnjivanje kako bi podstakla "zlatni" sjaj kože. Ali zbog korišćenja ovih inekcija dobila je infekciju bubrega. 

Inekcije oponašaju hormon u telu zbog kojeg koža proizvodi pigment zvan melanin i trenutno je ilegalna u Velikoj Britaniji, jer centar za istraživanje raka upozorava da su injekcije za sunčanje nelicencirane i neregulisane, što znači da mogu sadržati štetne hemikalije. Upozoravaju da ove inekcije isto kao i solarijum, nose rizik od razvoja raka kože.

Takođe mogu da izazovu otkazivanje bubrega, erektilnu disfunkciju i mogli da uzrokuju mučninu i pospanost. 

Komentari (0)
Loading