Sok od krompira pravi je ELIKSIR zdravlja: Dokazano da sprečava rast TUMORA, snižava krvni pritisak i uspešno REGENERIŠE organizam

M. O. Vesti 06.06.2022 08:48 0

Pravi eliksir zdravlja

Sok od krompira pravi je ELIKSIR zdravlja: Dokazano da sprečava rast TUMORA, snižava krvni pritisak i uspešno REGENERIŠE organizam

Shutterstock

Kada se spomene krompir, nama je u glavi pomfrit ili pire od njega, uglavnom neki kuhinjski recept, koji je u raznim oblicima ukusan. Ali malo ko je upućen u to da osim hranjivih ima i veoma lekovita svojstva. 

Služi za skidanje temperature, kao odlična obloga za glavobolje i opekotine, a dobar je u lečenju drugih bolesti, jer je odličan izvor C vitamina i da obiluje antioksidansima

Istraživanja koje su sproveli britanski naučnici sa instituta za istraživanje hrane pokazalo je da se u krompiru nalaze jedinjenja poznata kao kukoamini koja snižavaju krvni pritisak. Takođe, bolesti jetre i srčanih oboljena, krompir uspešno stopira.

Shutterstock

 

Jedno od epohalnijih otkrića je istraživanje profesora Kagamina sa Medicinskog fakulteta u Aikitiju u Japanu, koji je pronašao sastojke u krompiru koji su sprečili rast tumora kod laboratorijskih miševa.

Sok od krompira je dobar i za jačanje imunološkog sistema, a takođe se pokazao delotvornim u lečenju ekcema, održava ten čistim i uklanja akne i mitisere. Priprema soka od svežeg sirovog krompira je jednostavna. Treba napomenuti da se krompir ne kuva jer time gubi hranljiva svojstva i prisustvo vitamina C se smanjuje.

Kako se pravi?

Sve što je potrebno jeste da ga operete pa zatim oljuštite. 
Narendajte ga ili izmikasajte a potom stavite u platnenu krpu i iscedite.
Nakon što je isfiltriran još par puta istiskivati pomoću šake da se iscedi sok i nataloži skrob i onda ga popiti.

Vrlo je verovatno da vam se ukus neće preterano dopasti, ali možete pomešati sa nekim voćem kako bi ga lakše popili. Možete dodati i med ili neki voćni sok. 

Ovaj recept je dobro poznat u alternativnoj medicini ga rado preporučuju svima koji se suočavaju sa nekom od gore navedenih bolesti.

 

Komentari (0)
Loading