Pomaže kod UPALE SINUSA i smiruje kašalj: Ovaj čaj je NAJBOLJI za inhalaciju, ali samo ako se PRAVILNO pripremi

Vesti 07.06.2022 17:51 0

Većina ljudi se bar jednom godišnje suočava s upalom sinusa. Bosiljka može da pomogne u lečenju ovog neprijatnog problema.

Pomaže kod UPALE SINUSA i smiruje kašalj: Ovaj čaj je NAJBOLJI za inhalaciju, ali samo ako se PRAVILNO pripremi

Shutterstock

Zapušen vam je nos, osećate bol i pritisak u predelu čela, očiju i nosa i imate poteškoće s disanjem? Možda i vi muku mučite sa sinusima. Ako na sve moguće načine pokušavate da rešite problem, probajte i ovaj prirodni napitak. Bosiljak je veoma korisna biljka - sadrži kamfor, mineralne soli, biljna vlakna, eterična ulja i mnoge druge.

Osim toga, obiluje vitamin A, K, C i B6; a od minerala sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe. Veoma je važno da se kod pripreme čaj od bosiljka pridržavate jednog važnog pravila, kako se ne bi gubila lekovita svojestva biljka se ne kuva u vodi, već da se prelije prokuvanom vodom, tako se ne gube njena dragocena, lekovita svojstva.

Čaj od bosiljka se uspešno primenjuje za inhalaciju, i to na sledeći način:

Dve supene kašike sušenog bosiljka staviti u litar ključale vode i ostaviti 5 minuta da odstoji poklopljeno. Nakon toga, počnite da se inhalirate tako što ćete staviti lice u položaj iznad posude sa čajem, prekriti glavu peškirom i duboko udisati.

Odrasli mogu da se inhaliraju i nekoliko minuta, a deca samo 2-3 minuta. Postupak možete ponoviti nekoliko puta tokom dana

Čaj od bosiljka pomaže kod brojnih tegoba:

  • kod bolesti bubrega, mokraćne bešike i kod problema sa mokrenjem,
  • protiv nesanice i hroničnog umora, glavobolje,
  • kod prehlada, gripa, bronhitisa, astme,
  • kod problema sa kožnim bolestima,
  • sprečava razne infekcije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading