Kada popijete ovaj ČAJ neće vam se jesti SLATKO sedam dana: Smršaćete i izbacićete sve otrove iz organizma

Vesti 17.06.2022 13:20 0

Vreme je za kratku pauzu od slatkiša

slatko

Shutterstock

Kada želite da izgubite na težini, obično gledate da se u tom periodu što zdravije i bolje hranite. Većini tada najteže pada deo, odvikavanja od slatkiša. 

Svima nam je jasno da su slatki proizvodi, logično puni šećera ali i trans masti, koji nikako nisu dobri za našu vitku liniju ali ni za zdravlje jer mogu da dovedu do dijabetesa.

Naša potreba za slatkišima kada postane toliko česta, telo nam šalje znak da je vreme za čišćenje od šećera. ored toga, ostali signali da je vašem telu potrebno "čišćenje" od slatkiša jesu:

Kada krenete da jedete slatko ne možete da prestanete
Imate neodoljivu potrebu da pojedete nešto slatko posle svakog obroka
Imate povišen nivo šećera u krvi koji često oscilira

Kada popijete ovaj ČAJ neće vam se jesti SLATKO sedam dana: Smršaćete i izbacićete sve otrove iz organizma

Shutterstock

 

Ako želite da umanjite potrebu za šećerom, pokušajte sa konzumiranjem ovih čajeva:

1. Zeleni čaj

On pospešuje proizvodnju i aktivnosti norepinefrina koji igra važnu ulogu u metabolzmu masti u organizmu. Zbog toga je i glavni sastojak mnogih tinktura koje pomažu u sagorevanju masti i gubitku kilaže. Pored toga, ovaj čaj blagotvorno deluje na digestivni trakt, odnosno poboljšava varenje, ali i izbacivanje viška tečnosti iz orgnizma. Ima pozitivno dejstvo i na kardiovaskularni i respiratorni sistem.

2. Čaj od đumbira

Sjajan diuretik koji sadrži dosta antioksidanata, pospešuje izbacivanje viška tečnosti i može smanjiti želju za slatkišima. Đumbir sadrži preko 100 bioaktivnih jedinjenja, minerala, vitamina B6, B12, magnezijum, natrijum, kalcijum, gvožđe i druge elemente. Da biste održali nivo holesterola u poželjnim granicama, značajno vam može pomoći napitak od đumbira

Najvažnije je da na vreme uočite na vreme vaš problem sa šećerom i odratite detoks. 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading