Svaka žena nakon ČETRDESET godina, ovo mora da USVOJI: Ishrana je NAJVAŽNIJA jer može da uspori ceo proces starenja

Vesti 17.06.2022 15:20 0

Uvek je bitno kako se hranimo, ali naroč

Svaka žena nakon ČETRDESET godina, ovo mora  da USVOJI: Ishrana je NAJVAŽNIJA jer može da uspori ceo proces starenja

Shutterstock

Starenje je prirodan proces i sa godinama koje dolaze, moraćemo da se susretnemo sa njima. Sve se u našem telu menja, svaki centimetar i sve je itkekao tada vidljivo.

Kako bi žene same sebi pomogle u ovom životnom procesu bitno je da počnete sa malim promenama i drugačijim životnim navikama.

Poznato je da je metabolizam proces svake hemijske reakcije u telu. Za usporeni rad metabolizma postoji nekoliko razloga, a jedan od njih je životna dob čoveka. S godinama, metabolizam usporava i to je neminovno.

Ono što je veoma bitno jeste da možete ishranom da ga ubrzate. Stoga, potrudite se da često jedete i da ne preskačete obroke. Još bolje, dodajte više proteina u ishranu jer ćete tako održati mišićne mase i nećete imati problema sa prejedenjem.

Birajte celovite žitarice umesto rafiniranih

Celo zrno je puno vitamina B, kalijuma, magnezijuma i vlakana, što pomaže u probavi i smanjuje rizik od srčanih problema, gojaznosti i dijabetesa.

Jedite više orašastih plodova

Orašasti plodovi su bogati mastima, ugljeno hidratima i hranjivim materijama. Osim toga, antioksidansi koji se nalaze u njima štite ćelije, snižavaju nivo lošeg holesterola i mogu da pomognu kod dijabetesa tipa II.

Svaka žena nakon ČETRDESET godina, ovo mora  da USVOJI: Ishrana je NAJVAŽNIJA jer može da uspori ceo proces starenja

pixabay

 

Što više masne ribe

Riba je bogat omega-3 mastima i vitaminom D, koji ne samo da mogu sprečiti srčana oboljenja, određene vrste raka, dijabetesa i visokog krvnog pritiska, već pomaže u borbi protiv depresije, ADHD-a, pa čak i šizofrenije.

Osim toga, ublažava i neke simptome menopauze, te se ženama preporučuje da je jedu jednom do tri puta nedeljno. Najzdraviji izbor su losos, haringa, jezerska pastrva ili sardine.

Pijte zelenu kafu

Zelena zrna kafe imaju više hranljivijih materija jer nisu pečena. Ova vrsta kafe ima veliku količinu antioksidanasa koji mogu pomoći u borbi protiv starenja.

Uvedite dobre bakterije u ishranu

Svi znamo koliko je važno imati zdravu crevnu floru, a u tome znatno pomažu kefir i jogurt.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading