Kako LETNJA obuća može da utiče na ZDRAVLJE: Japanke su veoma POPULARNE ali i jako štetne , OVE osobe ih moraju IZBEGAVATI!

Vesti 21.06.2022 17:40 0

Koliko god da su praktične, ipak nisu najbolji izbor

Japanke

Shutterstock

Još od malih nogu kada dođe leto, papuče japanke su nezaobilazne za nošenje. Jako su lagane i udobne što ih čini pogodnim za letnje dane. Ipak, dokazano je da japanke nisu toliko praktične koliko se čini da jesu. One iako izgledaju bezazleno, za čoveka mogu biti veoma opasne.

Zbog otvorenosti, naša stopala u japankama su izložena  bakterijama i virusima iz okoline.  To može da predstavlja veliki problem ako ste oštetili kožu ili imate posekotinu, jer može da izazove niz zdravstvenih problema, kao na primer infekciju rane. Zbog toga vam se može desiti da jedna mala posekotina prouzrokuje dug i zahtevan oporavak.

Kako LETNJA obuća može da utiče na ZDRAVLJE: Japanke su veoma POPULARNE ali i jako štetne , OVE osobe ih  moraju IZBEGAVATI!

Pexels

 

Ono što je važno napomenuti jeste da ne nude nikakvu stabilnost , zbog čega osobe često hodaju pogrbljeno. To na dugotrajnoj bazi može izazvati probleme sa kičmom, kukovima i kolenima. 

Osobe koje imaju ravna stopala, nikako ne bi trebalo da ih nose.

Izbegavajte kupovinu japanki iz neproverenih izvora, jer obuća napravljena od toksičnih materijala može izazvati alergije kože i mnoga druga oštećenja stopala.

Japanke su dizajnirane tako da stopalo nema nikakvu potporu niti jastučice koji ublažavaju udarac stopala o zemlju tokom hoda. Upravo to može da dovede do bola u stopalima, tendinitisa i izvrnutih zglobova.

Japanke možete nositi na plažu ili bazen, ali pre toga obavezno nanesite zaštitnu kremu na stopala, kako biste ih zaštitili od štetnih sunčevih zraka. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading