Kombinacije ovih NAMIRNICA su SMRT za kilograme: Unosite ih u isto VREME, za TRI nedelje imaćete manekensku LINIJU!

Vesti 25.06.2022 09:00 0

Iako možda zvuči kontradiktorno, postoje kombinacije određenih namirnica koje mogu značajno ubrzati proces mršavljenja.

Kombinacije ovih NAMIRNICA su SMRT za kilograme: Unosite ih u isto VREME, za TRI nedelje imaćete manekensku LINIJU!

unsplash.com

Oni „rastvaraju” masti zahvaljujući hranljivim materijama koje smanjuju nadimanje i ubrzavaju metabolizam, prenosi časopis Eat This, Not That.

Puter od kikirikija i banane

Kombinacija proteina i zdravih ugljenih hidrata, koji se nalaze u puteru od kikirikija i bananama, usporava varenje šećera u organizmu, što na kraju znači da nivo šećera u krvi neće značajno porasti. Takođe ćete moći da ostanete siti tokom celog dana.

Spanać i banane

Banane su bogate otpornim skrobom, koji organizam, kako samo ime kaže, ne može lako da svari. Dakle, telo će morati više da radi na varenju hrane, što će ubrzati proces mršavljenja. Spanać će vas držati sitima i idealan je za oporavak organizma. Napravite smuti tako što ćete u blender staviti bananu, oko 60 grama spanaća i šolju bademovog mleka.

Riba i beli luk

 

Riba sadrži omega-3 masne kiseline, koje smanjuju nivo triglicerida. Takođe ubrzava metabolizam i odličan je izvor proteina za izgradnju mišićne mase. Prema studiji objavljenoj u časopisu Nutrition Research and Practice, žene koje su konzumirale 80 miligrama ekstrakta belog luka tokom perioda od 12 nedelja značajno su izgubile na težini.

Slatki krompir i grčki jogurt

Grčki jogurt sadrži karotenoide, antioksidante koji stabilizuju nivo šećera u krvi i smanjuju insulinsku rezistenciju, što sprečava pretvaranje kalorija u masti. Zbog proteina u grčkom jogurtu neće biti gladni tokom dana.

Paprike i jaja

Jaja sadrže holin, hranljivu materiju koja ubrzava metabolizam, a paprika je izvor vitamina C. Kakve veze vitamin C ima sa gubitkom težine? Ako ga često konzumirate, pomoći će u borbi protiv kortizola, hormona koji izaziva stvaranje masti.

BONUS VIDEO

 


 

Komentari (0)
Loading