Zbog sitne POSEKOTIKE završila je u AGONIJI: Doktori joj nisu verovali, a sedamnaest godina kasnije morali su da joj ISEKU nogu

Vesti 06.07.2022 11:30 0

Žena iz Jorkšira je amputirana nakon što se sitna posekotina na nozi pretvorila u agoniju

Zbog sitne POSEKOTIKE završila je u AGONIJI: Doktori joj nisu verovali, a sedamnaest godina kasnije morali su da joj ISEKU nogu

Shutterstock

Ova ranu  joj je promenila život kada je skočila sa prozorske daske kao 15-godišnja devojčica dok je ukrašavala svoju spavaću sobu. Rebeka Hemfri je vrisnula kad je naletela na porcelanski ukras, a stopalo joj je naraslo do veličine lopte za ragbi.

Posekotina je bila toliko zaražena, doktori su joj rekli da će morati da se amputira, ali je nakon drugog pregleda tinejdžerka Rebeka odlučila da to odbije. Ova odluka je bila početak agonije.

Donedavno, doktori su odbijali da veruju da nešto nije u redu sa Rebekinim stopalom kad god bi ona insistirala da je još uvek boli. Bol je postao toliko nepodnošljiv da je Rebeki  na kraju dijagnostikovan kompleksni regionalni sindrom bola koji je intenzivan, neobjašnjiv bol u jednom udu. Ali uprkos stotinama pregleda kod lekara, beskrajnim tretmanima, terapijama i lekovima protiv bolova - ništa nije moglo da pomogne.

Agonija je naterala Rebeku da napusti posao i u jednom trenutku je počela da misli o samoubistvu. Konačno, posle 17 godina neverice i otpuštanja, doktori su pristali da joj amputiraju nogu u aprilu. Čim se Rebeka probudila rekla je da je bol nestala. Rekla je za "Yorkshire Live": „Nisam ni jednom pogledala niti se zapitala o amputaciji. 

Rebeka je dodala: „Osećala sam se kao da imam nadu i da sam toliko zahvalna za drugu šansu u životu. „Toliko sam zahvalna za svu podršku, čak i ako se nisam potpuno oporavila, nikada se neću osvrnuti ni u kakvoj sumnji."

Sada se Rebeka oporavlja od amputacije koja je još uvek bolna, ali sanja o danu kada će moći da šeta svoje pse sa svojom protezom.

BONUS VIDEO


 

 


 

Komentari (0)
Loading