Vežba koja će povećati IZDRŽLJIVOST: Instruktorka Mirjana Jemović otkriva kako da OJAČATE kukove, butine i noge

M. J. Vesti 07.07.2022 10:15 0

Vežba koja će umiriti um i dati snagu za sve izazove novog dana.

Vežba koja će povećati IZDRŽLJIVOST: Instruktorka Mirjana Jemović otkriva kako da OJAČATE kukove, butine i noge

Printscreen/ YouTube

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu vežba ratnik 2.

Za šta je dobra ova vežba:

  • Otvara bokove
  • Ojačava butine i noge
  • Otvara grudni koš, pluća, srce i ramena
  • Ojačava kukove
  • Povećava izdržljivost
  • Umiruje

Kako se izvodi vežba:

Napravite raskoračni stav i to tako da vam leva noga ide unazad. Desnu nogu (stopalo) okrenite prema napred, a levu zarotirajte u pravcu desne noge oko 45/60 stepeni.

Trudite se da su vam pete u istoj ravni. Nogama pritiskajte pod kako bi imali dobar i stabilan oslonac.

Sa udahom podižemo ruke do visine ramena, odnosno da budu paralelne sa podom, držeži ramena ravno.Desno koleno savijte, izdahnite pri tom položaju. Trudite se da vam koleno ne prelazi liniju vrhova prstiju. Proverite da li vam je položaj odgovarajući, trebalo bi da prednje koleno savijedno do pravog ugla.

Otvorite grudni koš i kukove. Dišite ravnomerno. Pogled prati vrhove desne ruke. Ostanite u ovoj pozi 5 udaha. Kada izlazite iz poze, opružite desno koleno i spustite ruke. Promenite orijentaciju nogu na drugu stranu i ponovite sa leve strane.

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

 

 

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading