Tokom leta izazivaju BOLOVE u nogama i jake upale: Rešite se PROŠIRENIH vena na prirodan način, OTOK će odmah nestati

Vesti 08.07.2022 16:00 0

Tokom leta i vrućina se pogoršavaju, evo kako da smanjite bol na prirodan način

Tokom leta izazivaju BOLOVE u nogama i jake upale: Rešite se PROŠIRENIH vena na prirodan način, OTOK će odmah nestati

Shutterstock

Tokom leta i povišenih temepratura, osobe koje imaju problem sa proširenim venama mogu osetiti pogoršanje, čak i pojavu bola. Visoke temperature mogu nepovoljno uticati na cirkulaciju, tonus vena i prohodnost krvnih sudova. Ukoliko osetite bilo kakve tegobe, neophodno je da se obratite lekaru za pomoć.

Samo toplota neće izazvati proširene vene. To samo pogoršava simptome već postojeće bolesti. Kako sprečiti razvoj proširenih vena tokom leta? Donosimo vam 7 prirodnih rešenja koji mogu pomoći:

1. Ohladite kožu - Plivanje je odlično za snižavanje temperature, što takođe poboljšava cirkulaciju krvi. Nemojte plivati po nakjvećim vrućinama, već izaberite deo dana kada vma je prijatno da provedete vreme u vodi i aktivno plivate.

2. Nosite ravno - Ukoliko nosite ravnu obuću, opterećenje na venskim zidovima je smanjeno.

3. Krećite se više - Da biste pomogli venama, vozite bicikl, plivajte ili hodajte. Ove aktivnosti poboljšavaju cirkulaciju krvi. Preporučujemo da hodate rano ujutru ili kasno uveče, kada nije previše vruće. Hladan vazduh će usporiti širenje krvnih sudova.

4. Koristite kremu za sunčanje - Jedan od razloga zašto se vene leti naglo povećavaju su sunčevi zraci. Posebno pogađaju ljude sa tankom kožom. Krema će zaštititi kožu od isušivanja i pomoći da se zaštitite od štetnog UV zračenja.

5. Pijte više vode - Hidratacija je izuzetno važna za krvne sudove iz više razloga: poboljšava cirkulaciju krvi i sprečava širenje vena. Dehidracija često uzrokuje i oticanje nogu, pa preporučujemo da pijete dovoljnu količinu vode tokom dana.

6. Podignite noge - Postoji jednostavan način da se smanji nelagodnost usled proširenih vena. Lezite na leđa i podignite noge pod uglom od 45 stepeni. Ostanite u ovom položaju 15-20 minuta - poboljšava cirkulacija krvi i smanjiće osećaj umora u nogama.

7. Hladne obloge - Protiv bola kao privremeno rešenje mogu pomoći hladne obloge. Primenom obloga poboljšaćete cirkulaciju, smanjiti otok i ublažiti bol. Koristite običn eobloge tako što ćete peškir umočiti u hladnu vodu, iscediti i staviti na bolno mesto. Takođe, možete ohladiti čaj od neke lekovite biljke i napraviti sa njim obloge. Preporučujemo kantarion, neven i peršun.

Postoji još nekoliko saveta koji će pomoći kod proširenih vena, a jedna od njih je kontrastni tuš (tuširanje nogu smenom tople i hladne vode). Preporučuje se da nosite udobnu odeću od prirodnih tkanina, da izbegavate brzu hranu i alkohol, kao i da se borite protiv viška kilograma koji je jedan od uzroka proširenih vena.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading