PIĆE broj JEDAN protiv HOLESTEROLA: Mnogi ga potcenjuju, a njegova SNAGA je neverovatna

Vesti 08.07.2022 22:00 0

Jedan napitak bez dodatka šećera može da reguliše nivo vašeg holesterola

PIĆE broj JEDAN protiv HOLESTEROLA: Mnogi ga potcenjuju, a njegova SNAGA je neverovatna

Shutterstock

Dok je vašem telu potrebna određena količina holesterola za izgradnju ćelija, previše holesterola može dovesti do bolesti srca i drugih zdravstvenih komplikacija. Najčešći problem u vezi sa visokim holesterolom su začepljene arterije, koje, nažalost, mogu biti izuzetno štetne po vaše zdravlje. I iako visok holesterol ponekad može biti genetski, postoje promene u ishrani koje možete učiniti da biste pomogli.

Prema Lauren Manaker, MS, RDN, autorki knjige The First Time Mom's Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility, jedno od najboljih pića koje može da vam pomogne da smanjite holesterol je 100% sok od pomorandže, navodi se na sajtu Eat this not that.

Sok od pomorandže bez dodatka šećera je odličan napitak za vaše opšte zdravlje i može da obezbedi vašem telu neophodne hranljive materije.

„Podaci su pokazali da je ispijanje 100% soka od pomorandže povezano sa smanjenjem ukupnog holesterola, kao i LDL holesterola“, kaže Manaker. „Pored toga, ovo piće takođe može povećati dobar, HDL holesterol." Manaker takođe napominje da je pregled i meta-analiza objavljena u Phytotherapy Research  otkrila da svakodnevno pijenje soka od pomorandže može dovesti do nižih nivoa ukupnog holesterola. Pregled sugeriše da možda postoji veza između OJ i osetljivosti na insulin, ali to nije u potpunosti dokazano.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading