Čudesni NAPITAK za pušače: Napravite SOK od OVIH namirnica i OČISTITE pluća od toksina

Vesti 09.07.2022 19:35 0

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo verovatno su krcata toksinima iz cigareta.

Čudesni NAPITAK za pušače: Napravite SOK od OVIH namirnica i OČISTITE pluća od toksina

Shutterstock

Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume.

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.

Luk

Luk, kao i beli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je saborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je efikasan u sprečavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

  • 400 grama luka
  • 1 litra vode
  • 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
  • 2 kašike kurkume
  • koren đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i sve dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovno profri dodajte kurkumu i smanjite vatru na laganu temperaturu.

Mešavina treba da kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i ulijte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider. Uzimajte dve kašike eliksira ujutro na tašte i uveče dva sata posle večere.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading