Stari RECEPT za jelo od kog se TOPE kilogrami: U jogurt stavite JAJE i jedno povrće, bićete SITI, a smršaćete

Vesti 14.07.2022 09:50 0

Ukloliko želite da smršate, uključite u svoj jelovnik jela koja sadrže malo kalorija, ali puno hranljivih materija i deluju sjajno na zdravlje.

Stari RECEPT za jelo od kog se TOPE kilogrami: U jogurt stavite JAJE i jedno povrće, bićete SITI, a smršaćete

Shutterstock

Jedno od takvih jela jeste ovaj stari recept od kojeg se mrša. Biće odlična zamena za visokokalorični ručak.

Glavni sastojak ovog jela jeste cvekla koja je odlična za zdravlje, pomaže kod anemije, čisti krvne sudove, ali se koristi i u mnogim dijetima zbog malog broja kalorija. Prebogata je mineralima kalijumom, fosforom, magnezijumom, natrijumom. Ima i mangana, bakra, sumpora, litijuma, kalcijuma, fluora.

Sadrži pektin i celulozu, što povoljno deluje na creva i probavu. Pored cvekle, u receptu ima još zdravih namirnica, a jedna je jogurt ili kiselo mleko (po želji). Ovi mlečni proizvodi sadrže probiotike, ali mogu i rashladiti u vrućim letnjim danima. Evo recepta sa cveklom protiv viška kilograma koji možete jesti za ručak i smršati bez gladovanja:

Sastojci (za 2 porcije):

  • 200 ml jogurta ili kiselog mleka
  • 1 veća cvekla
  • 1 jaje
  • 2 sveža krastavca
  • veza peršuna
  • so
  • limun

Po želji možete dodati i rotkvice zbog ukusa.

Priprema:

Cveklu i jaja skuvajte, pa cveklu narendajte na krupno rende, dodajte krastavce iseckane na kockice i seckan peršun. Polovinu smeše sipajte u 100 ml jogurta, pa dodajte pola tvrdo kuvanog jajeta, posolite i dodajte malo sokaa od ceđenog limuna. Ako jaja nisu velika, onda možete dodati celo.

Ovo jelo se može pripremiti odmah za 3-4 porcije i čuvati u frižideru, bez sipanja kiselog mleka ili jogurta. Napravite ga uveče i ujutru ćete imati zdrav niskokalorični obrok na trpezi.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading