Veruje se da KUKURUZ pomaže kod smirivanja 4 bolesti: Obarite ga na OVAJ način i posle 24 SATA ćete osetiti PROMENU

Vesti 15.07.2022 18:20 0

Ako ste kupili klipove kukuruza šećerca, najbolje bi bilo da ih obarite i to zajedno sa kukuruznom svilom, evo i zašto

Veruje se da KUKURUZ pomaže kod smirivanja 4 bolesti: Obarite ga na OVAJ način i posle 24 SATA ćete osetiti PROMENU

Shutterstock

Bareni kukuruz je neverovatno zdrav, ali dok ga kuvamo, svi pravimo istu greku - sa klipova skidamo kukurznu svilu. Ipak, preporuka je da se kukuruzna svila obavezno kuva sa kukuruzom i da se pojede.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima
  • Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

Lekovita svojstva kukurzne svile:

Kukuruzna svila se već jako dugo koristi kao lekovito sredstvo. Poznata je po tome da je zaista od velike pomoć kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posledice. Kukuruzna svila, u obliku čaja je jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica. Kukuruza svila deluje protivupalno i štiti i umiruje urinarni trakt i bubrege.

Veruje se da KUKURUZ pomaže kod smirivanja 4 bolesti: Obarite ga na OVAJ način i posle 24 SATA ćete osetiti PROMENU

Shutterstock

 

Čaj od kukuruzne svile se koristi kao lek protiv infekcija bešike, katara besike, upala bubrega, urinarnog trakta, upale prostate. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija, kao i kamena u bubregu.

Plus, izbacivanjem veće količine mokraće organizam se oslobađa viška fosfora i belančevina, što znatno umanjuje reumatične tegobe, tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima, probleme kod vodene bolesti, a prilično se smanjuje i oticanje nogu.

Dakle u narodnoj medicini, čaj od kukuruzne svile se koristi, za izbacivanje kamena i peska iz bubrega i mokraćne bešike, protiv gihta, hroničnog nefritisa i sličnih oboljenja, kao i protiv reumatizma i reumatoidnog artritisa, najčešće u obliku čaja ili vodeno-alkoholnih ekstrakata namenjenih unutrašnjoj upotrebi.

Zbog izraženog diuretskog dejstva, čaj od kukuruzne svile može vam pomoći i kad želite da smršate (naravno, uz odgovarajuću dijetu i vežbe), jer će uz njegovu pomoć vaš organizam ubrzano izbacivati sve štetne materije. Dakle pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Sa vodom će se izlučiti i ostale štetne materije, pa redovno konzumiranje ovog čaja potpomaže cirkulaciju, štiti krv i olakšava rad jetri.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading