Doktor sa VMA dao SAVET kako da produžite svoj ŽIVOT: Ovi tihi simptomi ukazuju da vam preti SRČANI UDAR

Vesti 21.11.2022 07:00 0

Doktor sa VMA dao savete za očuvanje srca, posebno podvukao jednu stvar koju nećete primetiti a povećava rizik

Doktor sa VMA dao SAVET kako da produžite svoj ŽIVOT: Ovi tihi simptomi ukazuju da vam preti SRČANI UDAR

Printscreen/Youtube

 

Visoke temperature, velika vlaga, izlazak iz rashlađenih prostorija na vreo vazduh, povećalo je broj poziva  službama hitne medicinske pomoći. Doktor Vladimir Mandarić, glavni dežurni hirurg i kardiohirurg na Vojnomedicinskoj akademiji, rekao je da ovakvo vreme može dovesti do velikih komplikacija čak i kod potpuno zdravih i mladih ljudi.

- Morate se prilagoditi vremenu, hidratacija organizma je najvažnija, na prvom mestu. Mi preko kože, znojenjem, možemo da izgubimo i litar tečnosti, a da toga ne budemo svesni. Pijte vodu, naravno, i hladite se u kućnim uslovima bez velike razlike u temperaturi - rekao je dr Mandarić.

- Mi ne razmišljamo o tome kako klimatizujemo prostor, razlike budu po 20 stepeni Celzijusa što dovodi do strahovitih kardioloških problema. I temperatura spoljašnjeg vazduha pravi problem kod hroničnih bolesnika, ukoliko ne prilagode način života i terapiju, dovešće se do infarkta a tada je potreban angažman lekara - rekao je on.

- Bilo je puno i davljenja ovih dana, po rekama i bazenima. Kada je napolju 45 na Suncu, a mi uđemo u hladnu vodu, čak i mlađi ljudi mogu da imaju velike kardiološke probleme - upozorio je dr Mandarić u RTS-a.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading