DR NESTOROVIĆ OTKRIO: Ojačajte svoj imunitet pre zime i to sa tri namirnice koje imate u kuhinji

Vesti 03.10.2021 19:57 3

Izjave dečijeg pulmologa Branimira Nestorovića veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način

DR NESTOROVIĆ OTKRIO: Ojačajte svoj imunitet pre zime i to sa tri namirnice koje imate u kuhinji

Tanjug

Izjave dečijeg pulmologa Branimira Nestorovića veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način.

Isti je slučaj sa njegovim izjavama za magazin.novosti.rs gde je sumirao svoja iskustva sa pacijentima i otkrio tajne nekoliko metoda alternativnog lečenja, kako da se na vreme zaštitite od virusa koji dolaze u zimu i koji obaraju imunitet. On je objasnio i šta je ajuverdska medicina.

– Ajurveda je nastarija medicina na svetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o lečenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čoveka i sredine - objasnio je doktor i savetuje:

– Kada dođe zimski period, imunitet prirodno pada. Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. Jedan je šetanje na hladnom vazduhu, u trajanju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta sedmično morska riba, po mogućnosti pečena, a ne pržena.

Kopriva, beli luk i orah

– Definitivno znamo da psihički stres dovodi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvek dobro za imuni sistem - savetuje doktor i preporučuje tri narodna leka za jačanje imunog sistema:

- Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah.

Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega.

Dr Nestorović  kaže da prilikom lečenja treba koristiti sve što pomaže. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne korsiti.

Komentari (3)
Loading
Srb
04.10.2021 09:58

Doručak kavijar od beluge, ručak crveni jastog, večera beli tartuf. Provereno, radi!

Zglobni Skoč
04.10.2021 20:29

@Srb - I provereno dovodi do brzog bankrota.

LidijaBgd
05.10.2021 16:12

Divan dr Nestorovic, sa njegovim fantastcnim savetima.Godinama drzim pod kontrolom insulinsku rezistenciju sa suplementom kurkume pro100. Kurkuma je dar prirode. Lekovita svojstva ove biljke koriste se u medicini više od 4000 godina za lečenje širokog spektra bolesti. Kurkuma je zahvaljujući svojim antiupalnim, antibakterijskim i antivirusnim svojstvima od davnina u upotrebi kada su u pitanju bolesti zglobova, različiti oblici artritisa, bolovi u kostima, kičmi, kod osteopenije i osteoporoze. Takođe se upotrebljava kod anemije jer je bogata gvožđem, u kombinaciji sa medom i na taj način se povećava apsorpcija gvožđa. Pored glavnog sastojka kurkumina, kurkuma (hawlik) sadrži i vitamine B6, B3, folnu kiselinu, kao i minerale kalijum, gvožđe i mangan. Takođe, smatra se izvorom prehrambenih vlakana. Slazem se sa dr Nestorovicem, treba iskoristiti sve sto nam priroda pruza.