Ako imate VISOK PRITISAK, pijte ova PIĆA: Omogućavaju nesmetan PROTOK krvi ukoliko ih REDOVNO pijete

Vesti 30.07.2022 14:00 0

Visok pritisak je jedna od dijagnoza koje vam sasvim menjaju stil života.

Ako imate VISOK PRITISAK, pijte ova PIĆA: Omogućavaju nesmetan PROTOK krvi ukoliko ih REDOVNO pijete

Shutterstock

Za početak, morate da promenite način ishrane. Osim što treba sa jelovnika da izbacite začinjeno i masno, treba da povedete i računa o pićima koja pijete u toku dana.

Prema stručnjacima, ovo su najbolja pića koja će vam pomoći da regulišete pritisak, piše portal Eatthis.

Voda

Iako možda nije najuzbudljiviji napitak, voda je naš najbolji izbor za regulaciju krvnog pritiska. Za početak, to je piće bez šećera, masti i kalorija koje neće ometati vaše prehrambene ciljeve. Pored toga istraživanja su pokazala da dehidracija može negativno da utiče na krvni pritisak, može drastično da ga podigne ili snizi.

Sok od cvekle

Cvekla je odličan saveznik srca zbog nitrata koje sadrži. Upravo nitrati šire krvne sudove i na taj način omogućavaju nesmetan protok krvi. Istraživanje koje je sprovedeno 2014. godine pokazalo je da su ispitanici koji su dve nedelje pili sok od cvekle snizili krvni pritisak. Istraživanje je objavljeno u časopisu Hypertension.

Sok od nara

Sok od nara je superheroj za zdravlje srca. Zbog visokog nivoa kalijuma i antioksidansa, pomaže pri snižavanju krvnog pritiska.

Dve odvojene studije ispitivale su učinke soka od nara na pritisak. Prva, iz 2011. godine, pokazala je da sok od nara može da smanji sistolički pritisak, dok je druga studija iz 2017. godine otkrila da se i sistolički i dijastolički pritisci smanjuju redovnim pijenjem ovog soka.

Zeleni čaj

Klinička ispitivanja iz 2020. godine pokazala su da redovno pijenje zelenog čaja rezultira sniženim sistoličkim i dijastoličkim pritiskom.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading