Pila ga je TRI puta dnevno i regulisala ŠEĆER: Baka Slavka podelila svoj tajni RECEPT za dobro zdravlje

K.Ć. Vesti 31.07.2022 18:00 0

Efikasno je sredstvo protiv skleroze, smanjuje nivo šećera u krvi, stimuliše aktivnost želuca, proizvodnju sperme, povećava seksualnu potenciju

Pila ga je TRI puta dnevno i regulisala ŠEĆER: Baka Slavka podelila svoj tajni RECEPT za dobro zdravlje

Shutterstock

Luk je bogat ugljenim hidratima, među kojima se nalazi glukoza, fruktoza, saharoza, ali i vitamini grupe B, E, karoten. Sadrži minerale: gvožđe, natrijum, kalijum, kobalt, fosfor, kalcijum, bakar, cink, mangan, kao i organske kiseline: jabučna, limunska, esencijalna ulja, fitoncidi.

Narodni recept

Ove godine punim 75. godina, i pored visokog krvnog pritiska, imam problema sa šećerom u krvi koji ponekad prelazi 7,9. Kako bih normalizovala šećer prešla sam na dijetu, ali sam u isto vreme počela da konzumiram jedan narodni lek i uspela sam, podelila je jedna žena svoj recept.

Šećer mi je sada u normali i to samo sa nekoliko nedelja primene ovog leka. Evo šta sam uradila:

Kupila sam 3 kg crnog luka. Podelila sam ga na 10 približno jednakih delova, a onda sam ujutru očistila prvi deo i iseckala ga na manje komadiće.

Stavila sam ga u šerpu, preko njega prelila 250 ml ključale vode i kuvala sam oko 10 minuta.

Zatim sam ga sklonila sa ringle i procedila. Luk sam bacila a dobijenu tečnost podelila na 3 dela koja sam pila 3 puta dnevno i to 30 minuta pre obroka. I tako 10 dana, bez prekida.

Nakon 6 meseci ponovo sam ponovila ovaj postupak ispijanja vode u kojoj je luk kuvan.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading