"Radila sam 50 TRBUŠNJAKA svakog dana, i tako MESEC dana": Stručnjaci su rekli da je nemoguće dobiti "PLOČICE" tako brzo, ali evo kako ona DANAS izgleda

Vesti 05.10.2021 09:37 0

Iako se ljubitelji fitnesa redovno raspravljaju koja je vežba daje najbolja i najbrže rezultate - večina se složila da su to trbušnjaci, a jedna mlada žena je rešila da se ponudi i testira da li je ova tvrdnja istina

"Radila sam 50 TRBUŠNJAKA svakog dana, i tako MESEC dana": Stručnjaci su rekli da je nemoguće dobiti "PLOČICE" tako brzo, ali evo kako ona DANAS izgleda

pixabay

Frilencerka iz Bostona, Džen Sinrič odlučila je da prihvati izazov "50 trbušnjaka dnevno", a njeno celo iskustvo je objavila na poratlu "Women’s Health".

Šta možete očekivati?

Pošto nije bila sigurna u šta se tačno upušta, kaže da je odlučila da potraži stručnjaka, tačnije fitnes instruktorima. Tada je stupila u kontakt sa Benom Boudrom,vlasnikom fitnes centra kog je upitala šta može da očekuje posle mesec dana svakodnevnog izvođenja trbušnjaka.

Stručnjak joj je ovom prilikom objasnio da trideset dana nije dovoljno vremena za dobijanje "pločica", čak i ako dnevno uradi i po 100 trbušnjaka.

Ono što možete očekivati su promene na psihološkom nivou, više nego one na fizičkom. Ben je potom rekao da postoje mnogo bolje vežbe za trbušne mišiće od običnih starih trbušnjaka, ali napomenuo je da je svako vežbanje korisno!

Primetićete zaista male promene nakon svakodnevnog izvođenja trbušnjaka

Džen je vežbe izvodila na prostirci za jogu i nije imala problem da uradi svih 50 trbušnjaka u kontinuitetu, međutim često se borila sama sa sobom i izgovorima poput: "Ceo dan sam radila, zaslužujem pauzu" ili "Prerano sam se probudila jutros i umorna sam" ili "Ali, vikend je!".

Međutim, suprug joj je bio velika podrška pa je svoj zadatak, bez obzira na izgovore.

 

- Zaista sam osećala definiciju i snagu u gornjem delu abdomena, međutim videla sam samo sitna poboljšanja u svom izgledu - rekla je Džen.

Trbušnjaci se zapravo "prave" u kuhinji

Iako je prihvatila ovaj izazov, Dženi je priznala da nije vodila računa o tome šta jede. 

- Budući da se nisam držala dijete, to je značilo da ponedjeljkom imamo večere u kasnim noćnim satima. Ali, ono što sam primetila je snažna razlika u energiji tokom dana kada sam jela brzu hranu i onih dana kada sam ipak pazila šta unosim u organizam.

Sve u svemu, Džen je srećna što je prihvatila ovaj izazov, prvenstveno jer se obvezala na neki oblik svakodnevne rutine vežbanja.

- Mislim da ovo nije nešto što bih preporučila onima koji ciljaju na pločice, ali ukoliko želite da sebi dokažete da možete biti predana i disciplinovana osoba, svakako probajte, mogu se dogoditi samo pozitivni pomaci - smatra Džen.

Komentari (0)
Loading