Pije se pred spavanje, a može da vam promeni ŽIVOT: Ovaj ČAJ vas uspavljuje, briše NERVOZU i poboljšava RASPOLOŽENJE

Vesti 05.08.2022 22:26 0

Nagomilana nervoza i napetost koju akumuliramo u toku dana utiče na kvalitet sna i ukupno na kvalitet života

Pije se pred spavanje, a može da vam promeni ŽIVOT: Ovaj ČAJ vas uspavljuje, briše NERVOZU i poboljšava RASPOLOŽENJE

Shutterstock

Čaj od matičnjaka je dokazano prirodni eliksir protiv nervoze.

Kada ste napeti, pod stresom ili nervozni, probajte da se nakon napornog dana opustite uz šolju zdravog i prirodnog napitka. Reč je o čaju od matičnjaka!

Istraživanja pokazuju da matičnjak može da umanji stres i anksioznost. Biljka sadrži Gama-aminobuterna kiselina (GABA) koja utiče na mozak i podstiče smanjenje stresa. Čaj od matičnjaka može pomoći i da smanjite nepovoljno raspoloženje, poboljšate dobru energiju, a čak pozitivno utiče i na seksualnu želju.

Osim što uklanja nervozu, matičnjak ima i antimikrobna svojstva i smanjuje rizik od infekcije. Prepun je antioksidanata koji su neophodni za detoksikaciju i zaštitu tela od štete koju mogu da izazovu slobodni radikali. Međutim, u svrhu detoksikacije preporučuje se upotreba svežih listova matičnjaka jer se kuvanjem smanjuje nivo antioksidanata. Iskustva pokazuju da matičnjak može pomoći i kod gorušice.

Važno je napomenuti da sa matičnjakom ne treba preterivati, jer može izazvati kontra efekat i pojačati anskioznost kada se uzima u velikim količinama. Kako napraviti čaj od matičnjaka:

Supenu kašiku matičnjaka prelijte sa 200ml proključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite čaj i uživajte u napitku. matičnjak ima blag i prijatan ukus, a za dodatni užitak možete ga zasladiti sa malo orgasnkog meda.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading