Nikada ne kupujte meso na RASPRODAJI: Nutricionistkinja upozorava na šta da OBRATITE PAŽNJU u mesarama

Lana Vidović Vesti 09.08.2022 13:15 0

Niske cene mesa na rasprodajama privuku kupce, ali stručnjaci upozoravaju da se tada posebno obrati pažnja u kupovini jer ušteda novca na kraju može skupo da nas košta jer se neretko na rafovima nađu proizvodi kojima se istekao rok trajanja

Nikada ne kupujte meso na RASPRODAJI: Nutricionistkinja upozorava na šta da OBRATITE  PAŽNJU u mesarama

Shutterstock

 

"Rasprodaje odnosno snižene cene hrane su veoma primamljive, ali može se desiti da, kada stignete kući, shvatite da ste bacili novac i da veći deo morate da bacite", rekla je nutricionista Branka Mirković za Informer.

Na šta treba obratiti pažnju- kada je meso pravilno zaleđeno, onda i komadi izgledaju tako, odvojeni su i tek onda stavljeni u kesu. Ambalaža ne sme da ima prostor za vazduh ili zaleđenu vodu sa strane.

Meso koje je odleđeno i koje se tako prodaje po nižoj ceni, a nije naglašen rok upotrebe, nikako ne kupujte.

Obratite pažnju i na riblje proizvode. Kada je ova hrana u pitanju, kese su obično u nekoj boji zbog čega ne možete da vidite sadržaj, pa vi uradite sledeće: uzmite kesu u ruke i ako primetite da se radi o kocki leda, ne kupujte ribu jer to znači da nije pravilno skladištena i da je delimično bila odleđena.

Isto važi i za povrće i voće. Delimičnim odleđivanjem i ponovnim zaleđivanjem uništavaju se nutritivna svojstva i struktura ovih namirnica.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading