Svako jutro je pila čašu soka od ĐUMBIRA: Evo šta joj se desilo sa ZDRAVLJEM

Ž. T. Vesti 10.08.2022 09:27 0

Đumbir je izuzetno korisna i zdrava namirnica, ali malo ljudi poznaje sve njegove prednosti

Svako jutro je pila čašu soka od ĐUMBIRA: Evo šta joj se desilo sa ZDRAVLJEM

Shutterstock

Da biste napravili ovaj napitak, pomešajte ceđeni sok od đumbira sa limunovim sokom i dodajte med, takođe možete dodati kašiku kurkume. Jedna čaša će učiniti čuda za vaše zdravlje. Ova mešavina je puna korisnih sastojaka kao što su fosfor, vitamin B, B3, B6, proteini i dijetalna vlakna. Gingerol prisutan u svežem đumbiru pomaže kod mučnine i stomačnih problema kao što je loše varenje.

Ako svako jutro budete konzumirali ovu moćnu mešavinu, stručnjaci kažu da će to pomoći da se osećate bolje, energičnije i da će to biti veoma korisno za vaš organiza

 Ublažava mučninu - gngeroli prisutni u sirovom đumbiru dobro deluju kod mučnine i stomačnih problema, uključujući loše varenje. uzgoja. Trudnicama pomaže kod mučnine, a bezbedan je i za decu.

Smanjuje menstrualne bolove - Od velike je pomoći ženama koje se bore sa menstrualnim i mišićnim bolovima. Osobe koje boluju od artritisa će takođe naći olakšanje jer ovaj „lek” čini čuda i za bolove u zglobovima.

Povećava energiju - za one koji se svakog jutra osećaju usporeno i umorno, ispijanje đumbira je odličan način za početak dana. Povećava energiju, poboljšava cirkulaciju i prirodno eliminiše toksine.

Pomaže kod smetnji u varenju, ubrzava metabolizam i doprinosi mršavljenju – bolovi u stomaku i nadimanje su uobičajene tegobe koje se javljaju kada jedemo tešku i masnu hranu. Napitak od đumbira ujutru će pomoći boljem varenju i stimulisati metabolizam. što će vam pomoći da skinete nekoliko kilograma i oslobodite se nagomilane vode.

 Reguliše šećer u krvi – dijabetičari takođe imaju koristi od uzimanja đumbira svakog jutra, zahvaljujući njegovim antiinflamatornim svojstvima. Ova mešavina održava zdravlje srca pomažući u regulaciji krvnog pritiska.

Komentari (0)
Loading