Ove namirnice su spas za PLUĆA pušača: Sve su jeftine i veoma MOĆNE, izbacićete sve otrove začas!

K.Ć. Vesti 10.08.2022 18:30 1

Pušenje ubija – čuli ste to upozorenje hiljadu puta, a razlog zašto je ono tako opasno je što vremenom dovodi do brojnih zdravstvenih problema poput infarkta, moždanog udara, različitih vrsta raka...

povrće

Shutterstock

Pušenje ostavlja traga na plućima, a ove namirnice mogu da vam pomognu da ih očistite!

Ukoliko pušite, bilo bi dobro da što pre prestanete, ali imajte na umu da je šteta plućima već naneta. Dobra vest je, međutim, da postoje neke namirnice koje mogu da vam pomognu da ih očistite od nagomilanih otrova.

Đumbir i beli luk

Đumbir je poznat po antizapaljenskim svojstvima koji pomažu u efikasnom uklanjanju toksina iz respiratornog trakta. Beli luk, s druge strane, sadrži moćnu supstancu alicin, koja otčepljuje disajne puteve, smanjuje zapaljenje i uopšte, čisti respiratorne organe.

Kurkuma i jabuke

Kurkumu ne zovu bez razloga "zlatnim začinom". Ima jaka antizapaljenska dejstva koja pomažu u čišćenju pluća i štiti od brojnih respiratornih problema. Jabuke sadrže pravo bogatstvo flavonoida, vitamina i antioksidanata, posebno vitamina C, što ih čini moćnim u odbrani pluća od raznih bolesti.

Zeleni čaj i kupusnjače

Zeleni čaj je bogat antioksidantima, pomaže u uklanjanju tečnosti iz pluća i štiti ovaj organ od brojnih zdravstvenih problema. Osim toga, antimikrobni sastojci ovog čaja pomažu u izbacivanju sekreta koji se kod pušača "lepi" za pluća.

Povrće iz porodice kupsnjača (brokoli, kupus, karfiol...) sadrži hlorofil, koji pomaže u detoksikaciji krvi i izbacivanju toksina iz svih organa u telu, pa i pluća.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
zora
11.08.2022 07:54

Stop sa ovakvim reklamama i obmanjivanjima. Najbolje za njihova pluca je prestanak pusenja.