Četiri znaka da vam je TELO puno OTROVA: Nikad ne biste posumnjali da vas organizam ovako UPOZORAVA na toksine!

K.Ć. Vesti 11.08.2022 20:40 0

Ljudsko telo je "savršena mašina", a toksini koji se nakupljaju u organizmu ubrzo bivaju izbačeni zahvaljujući radu bubrega i drugih organa koji im u tome pomažu

žena

Shutterstock

Međutim, ukoliko se u telu nataloži previše toksina, organi ne mogu da stignu da sve prečiste, pa onda može doći do različitih zdravstvenih tegoba.

Kao i uvek, telo nam šalje upozoravajuće simptome, ali je važno da umemo da ih prepoznamo.

Često ste naduti

Pražnjenje creva još je jedan od načina na koji se telo oslobađa toksina, ali ukoliko pražnjenje nije redovno, toksini ostaju u telu i mogu da uzrokuju tegobe.

Ukoliko imate problema sa stolicom, pijte piše vode, budite fizički aktivniji, a takođe mogu da pomognu i probiotik ili neki čaj.

Imate loš zadah

Loš zadah nije samo neprijatnost, već može da bude i znak da je organizam pun toksina. Neprijatan zadah može da se javi zbog bakterija u ustima ali i ukoliko jetra i creva imaju poteškoće u eliminaciji toksina.

Redovnim čišćenjem jezika i pranjem zuba možete da eliminišete bakterija iz usta, a sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera pomoći će u detoksikaciji jetre.

Smetaju vam mirisi

Moguće je da se javi preterana osetljivost na spoljne mirise ukoliko jetra ima poteškoće u eliminaciji toksina iz tela. Naime, kada su putevi detoksikacije zatvoreni, čula postaju izoštrenija, pa mogu da se jave glavobolja ili mučnina uzrokovani nekim jačim mirisima.

I u ovom slučaju može da pomogne začinsko bilje kako bi se izbacili toksini iz jetre. Pored peršuna i korijandera, čaj od maslačkovog korena takođe može da bude od pomoći.

Ne možete da smršate

Ako se trudite da skinete koji kilogram i preduzeli ste sve da u tome uspete, ali salce jednostavno odoleva, moguće je da su toksini krivac. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima pohranjuju masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno, javljaju se poteškoće u skidanju viška kilograma.

Ono što u ovom slučaju možete da uradite je da se potrudite da vratite balans telu, što ćete pre svega uraditi zdravijom ishranom i izbegavanjem unošenja toksina.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading