Mnogi izbegavaju POPODNEVNU DREMKU a da nisu ni svesni šta čine: Evo zašto je bitno zatvoriti OČI bar 15 minuta u toku dana!

Vesti 12.08.2022 15:50 0

Mnogi su bili ubeđeni da time remetimo san, ali istina je nešto drugačija

Žena

unsplash

Današnji tempo života donosi ogromne obaveze te nam se čini da nikada nemamo dovoljno vremena za sebe. Noći provodimo bez sna ili sa veoma malo sna te se dešava često da jako teško izguramo ce dan. 

Baš iz tog razloga popodnevna dremna je preko potrebna u našim životima. 

Petnaest minuta ili sat vremena koje odvojimo u toku dana da sklopimo oči i malo se opustimo, neće nam oduzeti previše vremena (svakako ga već potrošimo na televiziju ili društvene mreže), a našem organizmu će mnogo značiti. U tih 15 do 20 minuta poboljšavamo moždane preformanse, jačamo pamćenje i kreativnost i donošenje odluka nam postaje lakše. To sve dovodi do toga da kada ukrademo malo vremena da odremamo u toku dana, zapravo završimo više obaveza i postajemo rasterećeniji. 

Mnogi izbegavaju POPODNEVNU DREMKU a da nisu ni svesni šta čine: Evo zašto je bitno zatvoriti OČI bar 15 minuta u toku dana!

unsplash

 

Svi smo upućeni da je čovek biće navike i da se one kod nas razvijaju za 21 dan. Ako svaki dan odremate tokom tri nedelje u isto vreme, to će vam zaista preći u naviku, što će biti odlično za vaše zdravlje. 

Čim dođete kući lezite da malo odremate. Iznenadićete koliko ćete se osećati rasterećenije, manje ćete biti pod stresom, a vaše srce ostaće zdravo. Sa druge strane posle te tri nedelje vaš organizam će sam tražiti da spava u periodu posle posla jer će znati da je to njegovo vreme da nadoknadi energiju.

Zaspati popodne dok se sunce probija kroz prozor nije najjednostavniji zadatak, pogotovo ako ste osetljiviji na svetlo te vam je potreban mrak da biste zaspali. Nategnite zavese ili spustite roletne u spavaćoj sobi, ili na oči možete stavite i masku za spavanje. Bez ometanja dnevnog svetla lakše ćete i brže utonuti u san i uspešno ćete pobediti nesanicu. 

Kako bi popodnevno dremanje uistinu bilo kratko dremanje, svakako navijte alarm u određeno vreme.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading