Smršajte pomoću VODE: Naučnici došli do zaključka da samo ako se OVAKO pije, ona TOPI kilograme!

Vesti 23.09.2022 21:27 0

Jednostavna a veoma efikasna metoda

Smršajte pomoću VODE: Naučnici došli do zaključka da samo ako se OVAKO pije, ona TOPI kilograme!

Shutterstock

Svi znamo koliko je hidratacija važna i da treba piti što više vode. Na taj način ne samo da ćemo doprineti zdravlju, nego će nam i koža biti negovanija i kosa sjajnija. 

Ipak, ono što je mnoge oduševilo jeste da pomoću vode možemo i smršati, tačnije određena temeratura vode može da utiče na mršavljenje.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u stručnom Časopisu za kliničku endokrinologiju i metabolizam, kod ispitanika koji bi popili pola litre vode, u roku od 40 minuta bi došlo do ubrzanja metabolizma za 30 odsto. Tajna je u tome što je voda bila, sobne temperature.

Voda

Shutterstock

 

Istraživači su zaključili da svako ko popije oko dva litra vode na sobnoj temperaturi svakog dana mogao da, u velikoj meri, uveća i potrošnju kalorija. Uz to, značajno bi se poboljšao i rad čitavog sistema za varenje.

Da biste dobili vodu sobne temperature, ne znači da morate dugo da čekate i da ona treba da dobije onaj ustajali miris ili ukus. Dovoljno je da naspete flašicu hladne vode iz česme, zatvorite, stavite je u neku posudu i dodate vruću vodu, a onda sačekate samo dva minuta.

Ovo su okvirna uputstva, ali biće sasvim dovoljna da dobijete vodu temperature od oko 20C stepeni.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading