Da li vas je nekada ZABOLELA KOSA? Stručnjaci su otkrili o čemu se radi i ko je pravi "KRIVAC"

Vesti 08.10.2021 17:35 0

Znate ono kad danima niste oprali kosu, pa je nosite u visokoj punđi ili konjskom repu, da biste prošli još jedan dan bez pranja

Da li vas je nekada ZABOLELA KOSA? Stručnjaci su otkrili o čemu se radi i ko je pravi "KRIVAC"

pixabay

I onda nakon pola radnog dana - osetite da vas kosa boli. Da, kosa boli. Ko to nije osetio, ne zna o čemu pričamo. Iako nam logika nalaže da je apsolutno nemoguće da kosa boli, to se događa.

Sve počinje od temena i "udara" prema kosi. Kako stvari stoje - pola krivice preuzimate sami, a pola krivice vaše telo.

Nepranje kose ili prirodno masno teme može da rezultira nakupljanjem sebuma pri korenu temena. To uzrokuje upale i svrab, pa i bol. Ako se počešete, podstaći ćete ispuštanje hemikalija, zbog kojih će vam se upaliti celo teme. Dakle, više krvi naći će se u tom delu glave, pa dolazi do pulsirajućeg bola.

Zašto kosa boli i dan nakon pranja?

Čini se da treba okriviti proizvode za kosu poput kremica, suvih šampona, laka za kosu… Ulje i prljavština se skuplja u tim hemikalijama iz proizvoda. Sva sreća, bolno teme ili kosa mogu se lako rešiti. Perite kosu dovoljno puta sedmično, odnosno ne čekajte nedelju dana da biste isprali sve proizvode. Koristite što manje teških proizvoda za kosu koji će je "ugušiti", izbegavajte zategnute frizure i koristite šampone koji razgrađuju masti, piše "Večernji list".

Komentari (0)
Loading