DA li TOPLA voda POMAŽE pri mršavljenju? Stručnjaci su KONAČNO dali odgovor, iznenadićete se

Vesti 25.08.2022 11:16 0

Jedno pravilo koje svi pratimo kada želimo da smršamo je ispijanje tople vode, ali postavlja se pitanje da li je ovaj trik istina ili mit

voda

Shutterstock

Iako je nekoliko takvih saveta delotvorno, ponekad iz radoznalosti želimo da vidimo da li rade. Najpopularniji savet na društvenim mrežama je da na početku dana popijete šolju tople vode. Navodno promoviše gubitak težine, a poznate ličnosti poput Megan Markl i Elizabet Hurli to takođe rade.

„Ispijanje tople vode za mršavljenje je zapravo mit“, rekla je nutricionista Andžali Mukerdži na Instagramu. Prema njenim rečima, mnogi veruju da to može da im pomogne da izgube višak kilograma, ali ona kaže da samo pomaže u poboljšanju varenja. "Topla voda stimuliše varenje. Ispijanje tople vode posle obroka može pomoći u detoksikaciji. Možete probati ovo, možda će vam pomoći, ali vas neće naterati da smršate", dodala je ona. Ključ uspešnog gubitka težine je vežba i ishrana. Važno je da vežbate i sagorevate više kalorija nego što ih unosite hranom. Dijeta treba da se zasniva na hranljivim i niskokaloričnoj hrani, kao što su voće, povrće, orasi, žitarice, nemasno meso i riba. Pored toga, važno je piti dovoljno vode tokom dana.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading