Nutricionista otkrio šta stvarno TOPI kilograme: Ovi PROTEINI su najjači za MRŠAVLJENJE, količina je isto bitna!

Vesti 25.08.2022 17:20 0

Ove savete treba poslušati

jelo

Shutterstock

Kada dođe vreme dijete, ishrana se zasniva na proteinskim namirnicama jer ovaj nutrijent povoljno deluje na topljenje masnih naslaga. 

Istina je da nisu svi proteini dobri za liniju niti toliko korisni kako se preporučuje. 

O ovoj temi govorio je nutricionista Robin Miler koji je objasnio o čemu da povedemo računa kad pravimo jelovnik koji će nam pomoći da istopimo kilograme.

On je otkrio koji protein je dobar za mršavljenje, a neće naštetiti zdravlju!

riba

Shutterstock

 

Stručnjak je objasnio da je za skidanje viška kilograma i održavanje telesne težine potrebno da redovno jedete hranu koja sadrži proteine.Optimalna mera je jedan gram proteina na jedan kilogram telesne težine. Ali, napominje Miler, to treba da budu proteini iz hrane koja je minimalno obrađena. Dakle, poluprerađevine i prerađevine ne dolaze u obzir.

Miler je preporučio da svakog dana jedete pileće i ćureće meso, plodove mora, jaja, sveži sir, zapravo najpoznatije izvore proteina. A istako je i koje namirnice nikako ne bi trebalo da budu na vašem jelovniku - kobasice, poluproizvodi i gotova industrijska jela.

- Lignje su dobre, ali kupovna salata sa lignjama nije preporučljiva. Ćuretina je dobra, parizer ili kobasica od ćurećih prkobasica neće vam biti od koristi, naprotiv - rekao je doktor.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading